Pagina's

zondag 2 februari 2014

Dansers.

Het eerste thema voor mij voor De Uitdaging  is Beweging. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, met vrienden ging ik nog weleens naar uitvoeringen van het Nederlands Danstheater in de schouwburg van Utrecht, nu ik oostelijker woon is dat Introdans.
Traditioneel ballet vind ik voor de verandering weleens aardig om te zien, maar liever zie ik het moderne ballet, waar de danser niet meer de balansfunktie voor de danseres heeft.
Ik begon met het verven, met restjes printpasta wat ik nog in de koelkast had staan,  van een strook witte stof, dit is in banen overdwars geverfd. Na het verven zijn de naast elkaar geverfde banen met de vingers gemengd, zodat de overgangen in de kleuren geleidelijker werden. Na het spoelen en strijken van de stof heb ik banen gesneden in de lengte van de stof. De banen zijn verschoven weer aan elkaar genaaid, om zo beweging in de ondergrond te krijgen. De afbeeldingen van de dansers zijn gevonden en vergroot, daarna overgetekend op freezerpaper, uitgesneden en op de stof gestreken. De ene danser is bewerkt met deColourant, de ander is met Steward Gill verf op de stof geverfd.
Dat was de tweede beweging, die ik aan bracht, de derde is het quiltwerk. De afmetingen zijn 30 x 70 cm. De randafwerking is gedaan met een cordonsteek.

De titel van dit quiltje is Dansers.

12 opmerkingen:

Ellen zei

Wat mooi! Ik zie de dans voorstelling helemaal voor me.

marjolijn zei

Mooie start in deze groep, Aart. Neem je de quilt volgende week mee naar OWNA?

Janny zei

Mooi gedaan, één en al beweging!

Trees Wolffers zei

Een prachtige beweging. Ook in combinatie met het quiltwerk.

Jans Koster Emmens zei

Prachtige beweging!

Jans Koster Emmens zei

Prachtige beweging!

Irma Markus zei

Dat is een goede start Aart, het eerste thema meteen zo goed uitgevoerd. Ik vind de kleuren mooi in balans en het versneden effect geeft de dansers meer vaart.

mia zei

sierlijke beweging op een mooie achtergrond

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Mooi lijnenspel om de dansers om de vorm van hubn beweging weer te geven. Kleuren zijn ook heel dynamisch.

Mary Zingstra zei

ik zag deze voorbijkomen en ik was op dat moment ook met mijn danseressen bezig ...... was even een moment van, wat nu, maar ik had ze toch iets anders in gedachten, gelukkig. vind het een hele mooie sierlijke uitvoering :)

Lidy zei

Wat een mooie dansvoorstelling en een sprankelende op de achtergrond

Will Duijst zei

Ook deze heb ik van dichtbij gezien in Nijkerk.
Geweldig goed gedaan, prachtig.