Pagina's

woensdag 28 mei 2014

Blauwe golven.

Mijn inbreng in het thema Vogelvlucht is een geabstraheerde vogelvlucht over de blauwe golven. De Blauwe golven zijn een kunstwerk van Peter Struycken , wat golvend is aangelegd aan de westkant van de binnenstad van Arnhem, met er overheen een knooppunt van wegen, vanuit Oosterbeek, Arnhem-Noord wordt het verkeer naar het zuiden over de Rijn geleid naar Arnhem-Zuid en naar de Oost kant van de stad.
Een dynamisch gebied dus.
Hier is een luchtfoto van het gebied, ik heb enkele wegen laten vervallen voor de compositie en heb ruimte gelaten tussen de rijbanen, om zo een doorkijk te krijgen naar de Blauwe golven, die eronder liggen.
Op deze foto is goed te zien dat de ondergrond golft en dat de weg er overheen ligt.
Omdat ik graag een 'grapje' in mijn werk toevoeg ( alleen als het kan ) heb ik autootjes op de weg geplaatst, die zijn verkleind tot 1 bij 2 cm en uitgeprint op T-shirt trasfer papier en op de stof gestreken.
In de Blauwe golven ligt ook een fontein, jammer genoeg doet deze het niet meer of is de gemeente te duur geworden. Bij mij doet de fontein het wel! Eerst heb ik de spuitmonden van de fontein met kleine kraaltjes vast gezet op de ondergrond voordat ik 2 grote cirkels uit zilverkleurige en witte tule met plooien erin op de ondergrond vast zette.
Jammer is dat dit kunstwerk tegenwoordig wordt gebruikt als parkeerterrein!


7 opmerkingen:

Irma Markus zei

Dat heb je snel afgemaakt Aart!
Ziet er goed uit en vooral ook de manier waarop je de fontein weergeeft maakt dat er mooie struktuur inzit.

Hannie de Beer zei

Net als het kunstwerk zelf is jou weergave ervan heel dynamisch! Grappige details de fontein en de autootjes! Ook het quiltwerk is prachtig!

José zei

Móói geworden Aart en knap gedaan ook.

Will Duijst zei

Wat is hij sprekend geworden zo, heel fris die kleur en de golven, prachtig!

Margeeth zei

Hahahaha, die autootjes zijn leuk!

mia zei

Ik zag jouw opbouw in een voorfase, leuk zoals je blauwe golven hebt uitgewerkt, gelukkig heb je er geen volle parkeerplaats van gemaakt

Mary Zingstra zei

bijzonder !! mooi uitgewerkt !