Pagina's

woensdag 7 december 2016

SNEEUWVERVEN


Voor het thema Winter dacht ik meteen aan Sneeuwverven. Want sneeuw is niet alleen mooi om te zien in de natuur en om mee te spelen. Textielliefhebbers kunnen er ook mee verven. Dus hoe nu uit te beelden hoe leuk het is. 


Op een basis van 2 lagen wit katoen met er tussen fiberfill (zie midden in het gequilte lijnenpatroon) ben ik fiberfil in verschillende diktes en tinten wit gaan draperen en op de hand vast naaien. Daarna het cirkelpatroon gequilt zodat het een heuveltje werd.


Hierop de met fiberfilstukjes (zoals de botten van een hand op maakt gemaakte rolletjes) de plastic handschoenen gevuld en op de sneeuwberg vast genaaid. Stofverven doe je tenslotte niet met blote handen. Onder de vingertoppen heb ik stukjes organza in fiberfill gepuncht geplaatst. Dit zijn de plekken waar de warmte van de hand de sneeuw die opgeraapt wordt raakt.


De sneeuw is onderweg naar de emmer. In de emmer liggen al gevouwen lapjes waar verfkorrels al aan het kleuren zijn. Daarop komt dan weer sneeuw met verfkorrels. en dan in spanning afwachten wat het kleureffect zal worden.
Gebruikte materialen: wit katoen, zelf gesneeuwverfde katoen, fiberfill in verschillende diktes,structuren en tinten wit. organza in wit en off wit. kralen,pailletten en garens. Geheel handgequilt.

9 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Heel origineel Marjo! De materialen geven de lapjes, de verf en de glinstering van de sneeuw goed weer . Een mooie winterse bezigheid!

Geskea Andriessen zei

Wat een leuke quilt is dit geworden!!! De beweging in de sneeuw van 't sneeuwrapen en het 3d van de handen en de sneeuw. Heel geslaagd Marjo !

Marja. zei

ja, zo doen we dat! mooi weer gegeven

Jo Huijsman zei

Mooie vertolking van het thema.

mia zei

Een geweldige vertolking van het sneeuwverven en mooie handen

Gus en Juul zei

En ik val juist weer helemaal voor het deel met de lappen die al een beetje verf beginnen op te nemen. De sneeuwkristallen zijn zo mooi vertolkt en heel herkenbaar.

wil duijst zei

Dit is echt een winterwerk, sneeuwverven, en wat goed uitgewerkt.
Heel bijzonder.

Lidy zei

Een hele originele kijk op de winter,ik vind vooral de kleine gekleurde stukjes heel spannendLidy

Lidy zei

Een hele originele kijk op de winter,ik vind vooral de kleine gekleurde stukjes heel spannendLidy