Pagina's

woensdag 31 mei 2017

Fields of Happyness

Het thema geluk heeft me aardig bezig gehouden. Ik was zelfs aan een portret begonnen ( ook erg gelukkig mee ) voor deze uitdaging maar de afmetingen waren te groot en de schaar er in was echt geen optie. Op de valreep dus toch met een nieuw werk begonnen en t is me "gelukkig" toch "geluk"t om  een quiltje van 40x60cm af te krijgen voor 1 juni.

Ik heb gekozen voor de prachtige bloemenvelden die rond deze tijd een ontzettend mooi beeld geven in ons landschap. Geinspireerd door de herinnering aan een tocht door de bollenvelden vorig jaar, heb ik dit werkje gemaakt. De kleuren, de lucht, en het landschap maken mij altijd gelukkig.
De chiffonzijde in de lucht en "het groen" in de horizon zijn eigen geverfde lappen. De overige lappen zijn diverse zijde en chiffons en een batikkatoen.

1e opzet. Alle rode snippertjes chiffon en zijde zijn met de hand vastgezet. Daarna is alles doorgequilt met de naaimachine

 
zijaanzicht geeft de kleuren goed weer en de glans van de stoffen


Ik heb in het rode deel met syntetische organza en tulle gewerkt en met de heatgun verhit. Verder heb ik textielverf toegepast in het middenste deel. Ik dacht slim te zijn en het werk aan de achterzijde op maat te snijden, hihi daarmee heb ik dus niet rekening gehouden met de "horizon"en deze loopt nu dus niet meer recht, maar t is wat t is en dan moest t vast zo zijn. ( wel een puntje voor de volgende keer )
Ik ben er gelukkig mee  met mijn "fields of happyness ;-)

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig, dit is zeker geluk, zo'n veld vol bloemen. Ook de techniek die je gebruikte, past perfect bij het ontwerp. Ik wordt al blij door dit te bekijken!

Marja. zei

ondanks weinig tijd, heel intens gewerkt, mooi van kleur verschillende materialen gebruikt, is je goed gelukt.

mia zei

Leuke uitwerking, maar je hebt onbedoeld een berglandschap gemaakt. Maakt het daardoor weer spannend.

Geskea Andriessen zei

hahah mia, nederlandse duinen;-)

Jo Huijsman zei

Zomer geluk

wil duijst zei

Geweldig, wat een heerlijke kleuren!
Daar worden we allemaal gelukkig van!

Jans Koster Emmens zei

Een veld om heerlijk in te liggen dromen! Wordt ik helemaal blij van!

Lidy zei

Leuk zoals je de bloemenvelden hebt verwerkt,het lijkt nu inderdaad een beetje een bergachtig landschap met papavers