donderdag 8 juni 2017

Meerdere druppels vormen vanzelf een plasje.

Dit was het uitgangspunt bij het ontwerp van dit werk! Ik begon me de vraag te stellen, wat is eigenlijk geluk? Hoelang duurt geluk?

Bij de afbeelding van Google vond ik een foto van een vertraagde opname van een druppel die in het water valt. Er was al eerder een druppel gevallen, zodat het water in beweging is. Geluk is niet statisch en is altijd in beweging.

Ik heb voor dit werk mijn bak met geverfde lappen proberen te plunderen, is niet gelukt! Een probleem wat ik moest overbruggen was hoe ik de druppel goed in beeld kon laten komen, zonder dat het weg zou vallen in het geheel. Dat heb ik opgelost door de druppel op een ondergrond te voorzien van de stoffen, het daarna tussen bakpapier te strijken en het te bewerken met een waxinelichtje. De stoffen zijn daardoor donkerder geworden, de licht vlekjes op de druppel zijn met witte acrylverf bijgewerkt. De druppel is daarna op het werk genaaid.
Afmeting: 40 x 60 cm
Materiaal: geverfd katoen, acrylverf.

7 opmerkingen:

Geskea Andriessen zei

Mooi gezegd Aart, geluk is niet statisch maar altijd in beweging! 1 druppel brengt vele rimpels in het oppervlak. Daar waar iets is bewogen onstaat verder op wat anders.... zo zie ik het ook in t leven. Niets is voor niets en alles is met elkaar verbonden. Ontzettend lastig om beweging uit te beelden in textiel maar je ziet het goed terug in je werk door het naaiwerk. Bijzonder ook dat je een soort "encaustic" ( was=kaarsvet) op textiel heb toegepast! Ik zie het graag in het echt om dat ook van dichtbij te bekijken!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

We zagen op de bijeenkomst al een start van de quilt. Nu af is het een mooi geluksmoment in beweging geworden. Ik ben altijd gefacineerd door water en druppels zijn zo speciaal. Ze zijn op weg van het een naar iets anders. In vorm en "kleur" veranderd. Hier in textiel weergegeven in kleur en structuur.

Hannie de Beer zei

Een mooie samenvatting en verwerking van geluk. Inderdaad : veel kleine geluksdruppels (Momenten ) vormen samen een flinke plas!
Daar gaan we voor toch?

Marja. zei

wat moet ik nog toevoegen bij al deze reakties?
kan alleen maar zeggen dat het je goed gelukt is.

mia zei

Wat heb je dit geluk mooi gevangen in de plas en die grote druppel helemaal top.

Jans Koster Emmens zei

Mooi, Aart!
Goed beeld over het thema geluk.

Lidy zei

Een mooi symbolisch idee ,geniet van alle druppels en je voelt je gelukkig