Pagina's

zondag 7 januari 2018

Playtime

Nostalgie... een mooi thema...  Een van de mooie herinneringen uit mijn eigen jeugd was het buiten spelen . Fietsen, rondhangen, door de bossen dwalen, t maakte niet uit als t maar buiten was en dat was heerlijk.  Je vrij voelen !

Een prachtige foto die ik op mijn werk maakte , tegen het licht genomen van spelende kinderen op een heuveltje werd mijn inspiratie voor dit thema.  Gelukkig is spelen iets van alle tijden!! en ik voel me als een kind zo blij als ik zelf ook aan t spelen ben met materialen en textiel.

Voor de basis heb ik een sneeuwgeverfde meelooplap gebruikt. ( oude lakens van mijn moeder, wat nog een extra toevoeging is aan het thema nostalgie )
Ik wilde het vooral dat speelse gevoel ook tijdens het maakproces benadrukken.
Ik had een idee om een monoprint te maken van met mijn vingers aangebrachte verf op een plastic ondergrond. Enige verf werd inderdaad overgebracht maar niet helemaal zoals ik bedoeld had, veel verf droogde al op en bleef achter op het plastic.Dat gaf weer mogelijkheden... ik heb de vorm uitgeknipt en als mal gebruikt op de lap met de vage monoprint. Daarna ben ik weer met mijn vinger gedoopt in de verf verder gegaan met de achtergrond

Het gras van de heuvel wilde ik ook met "vingerverf" aanbrengen en heb de stof gekreukeld om lijnen te krijgen.

Nadat de verf was aangebracht en droog was, ben ik de top laag eerst gaan naaien.

Daarna heb ik de sandwich gemaakt en ben ik het geheel opnnieuw gaan naaien. Met een verloopdraad heb ik het heuvel gedeelte genaaid.
Omdat de kleuren vrij donker zijn en ik het effect van licht wilde creëeren heb ik een laagje syntetische organza gebruikt achter de gestaltes van de spelende kinderen.
Om t nog een speels karakter te geven heb ik de randen grillig geknipt.Ik denk dat spelen , ongeacht hoe oud je bent , een basis voorwaarde is om gelukkig te zijn, vrij te zijn en te genieten!

60cm x 40 cm6 opmerkingen:

Marja. zei

je verhaal lesende en je werk bekijkende, geniet ik.

Eke zei

Heerlijk zoals je bezig bent en het proces beschrijft. Een prachtige quilt geworden, bijzonder materiaal gebruik, en veel nostalgie. Weer goed gedaan Geskea!

Hannie de Beer zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Hannie de Beer zei

Een bijzondere en mooie verwerking van dit thema, fijn, dat je dit met ons deelt!

Janny de Roo zei

Wat leuk gedaan en fijn om te lezen hoe het tot stand is gekomen.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Heerlijk je bent het spelen nog niet verleerd. Mooie beschrijving en pracht resultaat. Doet me denken aan hoe fijn ik het vond dat mijn zoons het leuk vonden om zandkastelen te bouwen. Kon ik het ook weer doen.