Pagina's

maandag 25 juni 2018

Dobberen


"  In en op het water.". Ik dacht direct aan de foto ( zie onderaan) die mijn vader van mij nam van mij dobberend op een autobinnenband op de Loosdrechtse plassen. Met een handdoek als zitje heerlijk in het zonnetje onder het toezien oog van mijn vader en zijn camera. Ik zal  nog geen vier zijn denk ik en genoot van het water en de rust van de kabbelende golfjes.


De persoon  op de rubber(fiets) band kwam als laatste op de quilt.  Er waren 3 versies in een zelfgeverfde blanke huidskleur maar dat was het steeds niet. Uiteindelijk de vorm uit dik vilt in lagen geknipt en op een restje oude gestreepte badstof genaaid. Deze kleur past beter bij het geheel.
Voor de rietkraag op de achtergrond (om diepte uit te beelden) heb ik meerdere groene en bruine reepjes organza en kunstzijde verticaal doorgestikt en dat alles weer onder 1 laag transparant licht grijze organza nogmaals verticaal gequilt. Het water bovenin is van donkere glanzende kunstzijde en gemêleerd velours.
De voorgrond  is gemaakt met watervlakstukken uit een in kleur verlopende grijze glanzende stof en een lichter grijze velours.

Op de zwart/wit foto kon ik niet zien wat de kleding was dus heb ik een badpakje gemaakt van een lapje katoen met een dessin dat vast mode was in begin zestiger jaren. Het zal ook vast door mijn moeder zijn gemaakt.

4 opmerkingen:

Marja. zei

leuk om op deze manier je jeugdherinneringen met stof weer te beleven.
goed gedaan, zeker het kabbelen v/d golfjes. ja, die binnenbanden waren overal goed voor.

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder om deze jeugdherinnering zo weer te geven.
Mooie details en een schattig geheel!

Geskea Andriessen zei

wat onzettend leuk om de dobberende kleine Marjo op de foto te zien! prachtig vertaald en leuk geschreven ! Mooi werk Marjo!

Lidy zei

Heel leuk zo'n herinnering op het water ,vol vertrouwen omdat je vader er bij was,leuk al die golfjes op het water van organza