zondag 31 oktober 2010

Mysterieuze stenen van Ica

Voor dit thema heb ik gezocht op Internet,en vond dit verhaal "De Mysterieuze stenen van Ica". Gevonden in Peru. Het zijn stenen met ingekerfde afbeeldingen van dieren die in de tijd dat de stenen gemaakt werden, (zoals wij denken en weten) niet meer bestonden zoals de dinosauriërs . Of nog wel in grotten leefden ? Ze zijn gevonden in rivierbeddingen.

Als ondergrond gebruikte ik een zelfgeverfde dunne stof. Daarop heb ik de afbeeldingen getekend: o.a. met puffpasta, en stiklijnen .Bij één steen afgedekt met organza en bewerkt met paintstick. Andere vormen heb ik afgedrukt op organza .

Hierboven een detail van een steen op organza gedrukt. Het geheel is machinaal gequilt, met nog wat toevoegingen van geverfde vlizifix. Daarna heel intensief met de hand gequilt, met gemeleerd geverfd garen. De kleuren van de foto kreeg ik niet helemaal zoals ze zijn.
Maar hopelijk geeft dit toch een goede indruk.

7 opmerkingen:

Hilde van Schaardenburg zei

Hanni, wat een bijzonder werk, zeg! Verleden tijden worden voelbaar en zichtbaar. Ik vind de tekeningen in de stenen zo goed gedaan.

Marjo L zei

Hoi Hannie,
Wat een leuk uitwerking van het onderwerp "Mystic"
Je geeft de sfeer goed weer. Het voelt mysterieus.
Marjo

Corinne zei

Mooi werk Hannie, leuk zo de geschiedenis in duiken.

Jans Koster Emmens zei

Mooie kleuren! Ook de quilt steken geven een mooi effect.

mia de vos-weber zei

Hannie je hebt weer een mooi werk gemaakt, je verhaal achter de Inca stenen boeit enorm.
Prachtig
gr. mia

Trees zei

Wat heb je er weer iets bijzonders van gemaakt Hannie.
Een boeiend verhaal!!

Trees

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het kleurgebruik en de uitbeelding van de "drijvende " vormen zijn erg mooi tot een geheel met de gemeleerde achtergrond geworden. Erg mooi!