Pagina's

vrijdag 28 januari 2011

Zeeland


Mijn jeugdherinneringen uit Zeeland koester ik. Mijn vader was een aktief lid van de Utrechtse duikvereniging Nautilus. Ieder jaar met Pinksteren ging de hele vereniging naar Zeeland en wel naar het plaatsje Ouwerkerk op Schouwen/Duiveland. Op camping De Vier Bannen streken we dan neer, deze camping bevind zich vlak achter de Oosterschelde en vanuit deze plek vonden dan allerlei duikaktiviteiten plaats. Het waren hele gezinnen die hier naartoe gingen en een van die vrienden van mijn vader had een dochter die 3 maanden jonger was dan ik, Ans werd mijn vriendin en dat is ze nog. Zodra de tenten opgebouwd waren gingen we er vandoor, we kenden iedere grasspriet, konden beide zwemmen en verkeer was verweg dus het was wat mijn ouders betreft veilig. Vaak gingen we dan naar de Oosterschede, vooral als het eb was want dan kwam de blubber te voorschijn vol met schelpen. Wat heb ik daar vaak onder de modder gezeten tijdens het schelpen zoeken, of gewoon kijken tot hoever je door de modder kwam todat je erin wegzakte. Voor ons als kinderen was het een paradijs. Als ik in die regio ben ga ik zeker terug, lekker eten in het plaatselijke restaurantje en heerlijk wandelen langs de Oosterschelde of even langs Zierikzee, waar we vroeger zovaak naar toe gingen.

De Zeelandbrug, op free/motion wijze genaaid.

De letters van de Oosterschelde zijn van donkerblauwe organza en hangen los voor het quiltje, ze zitten met een klein stiksel alleen aan de bovenrand van het quiltje vast.
De ondergrond is een zelfgeverfde lap en de zwarte letters zijn erop gestempeld.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Prachtig Corinne.Ik ken Zeeland ook goed,omdat mijn zus in Zierikzee woont.Het zicht vanaf de Zeelandbrug is prachtig! vooral in het najaar met zonnig weer. Alsof water en land één zijn!
Je hebt je herinneringen heel mooi weergegeven! Apart met de teksten op organza en de schelpen die zocht!

Anoniem zei

Mooi uitgevoerd! Prachtige kleuren.
Leuk idee met de letters. Evenwichtig geheel.
Marjo L

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

casurLeuk verhaal over de schelpen in de blubber. Het is in groot contrast met de helderheid en schoonheid van deze quilt. Ik heb ook een strandherinnerings-quilt, binnenkort hier te zien. Landkaarten hebben altijd iets speciaals, het oosterscheldewoord is heel goed verwerkt,op het eerste gezicht niet als woord maar als kleurbaan en daarna als woord herkenbaar.

Ellen zei

Mooi geworden Corinne,de herinnering is goed geslaagd,ikzelf ken Zeeland niet zo goed maar als ik jou verhaal lees heb je er een mooie jeugd gehad.

nadia zei

Mooi uitgewerkt en leuke aparte details heb je gebruikt! Ook ik ben helemaal geen Zeelandkenner, maar het klinkt wel heel erg leuk....

mia zei

Hoi Corinne, wat heb je een mooie basislap gebruikt, het lijkt wel of die zon zo van je quilt springt. Het gebruik van de verschillende letters maakt het heel spannend. Heel mooi.
gr.mia

marjolijn zei

Heerlijk uitwaaien in Zeeland. Voor ons was dat soms ook een uitje. Zeker ook om dan over de Zeelandbrug te gaan (dat was toen nog een tolbrug). Heel mooi weergegeven op deze wijze.

Corryna zei

Deze vind ik echt geweldig! Mooi uitgevoerd en grafisch zit het goed in elkaar.