vrijdag 28 januari 2011

Step

Steppen.
Al vanaf ik ongeveer 3 jaar was ging ik graag steppen. Ik meldde mijn moeder: “ik ga nog even jezen!....” Dan nam ik de step en klom een talud op van de brug over de vaart en sjeesde dan naar beneden.
Toen ik wat ouder was, kon ik uren rondjes steppen rond het huizenblok waar we woonden. En nog steeds- na de aanschaf van een moderne step, is steppen nog steeds een heerlijke bezigheid!


Een handgeverfde lap machinaal gequilt en door middel van rubbing het voetenplankje van mijn step overgenomen met paintstick. De contouren van de step gemaakt van bais-band en skyleer.

9 opmerkingen:

Ellen zei

Wat leuk bedacht!!,iedereen heeft natuurlijk gestept in zijn kinder jaren.Maar omdat zo leuk te vertalen in een quilt vind ik knap hoor.

nadia zei

Wat een heerlijke jeugdherinnering en wat heb je het goed kunnen "vangen" in een quiltje, heel mooi! Wat een superleuk idee om het plankje als "rubbing" te gebruiken!

Hannie zei

Wat leuk vanaf je drie jaar op de step en nu nog steeds. Als dat geen mooie blijvende jeugdherinnering is! Leuk zeg,om het voetenplankje als rubbing te gebruiken. Prachtig ook op die geverfde ondergrond!

mia de vos-weber zei

Hallo Jans, Wat een leuke herinnering heb jij aan die step, als ik je beschrijving lees lijkt het wel alsof je nog steeds stept.
Ik vind de achtergrond erg leuk met al die steppede figuurtjes op die mooie lap.
gr.mia

Anoniem zei

Wat leuk uitgebeeld! De rubbing en de steppnde figuurtjes.
Wat een mooie jeugdherinnering.
Marjo L

Quilt Idea zei

Het ziet er heel eenvoudig uit maar is daardoor een heel krachtig beeld. Het rubbing van het voetenplankje vind ik heel mooi gevonden!

Margeeth zei

Wat een mooie quilt en wat leuk dat je nog steeds stept!

marjolijn zei

Prachtig weergegeven. En natuurlijk ook een mooie herinnering.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Wat een vaart zit er in die step. Prachtig! Nu je het zo vertelde herinner ik mij mijn houten step weer met richtingaanwijzer. Het is "leuk" dat dit thema zoveel herinneringen oproept