zondag 30 januari 2011

Boeken


Mijn allereerste Uitdaging, en dat was het ook echt, want dat valt al met al nog helemaal niet mee. In eerste instantie dacht ik aan onze vakanties in Katwijk aan Zee. Daar gingen we ieder jaar naar toe. Ik heb een ontwerp gemaakt, maar ik kwam daar maar niet mee verder. Tot ik een foto zag van een stapel boeken en wist dat ik daar wat mee moest. Ik ben namelijk opgegroeid tussen de boeken, omdat mijn vader een boekbinderij had. Als ik niet naar school hoefde ging ik graag met hem op stap naar de verschillende uitgevers. Ik heb daar nog goede herinneringen aan. Samen naar o.a. Baarn, Den Haag en Gorssel. Ook mocht ik wel eens mee helpen in de fabriek, zoals stofomslagen vouwen aan een hele kleine vouwmachine. Jeetje, wat voelde ik me dan groot! Eén van de boeken heeft een titel meegekregen "Utrecht", omdat ik daar ben geboren en daar ook de boekbinderij heeft gestaan. Bij de andere boeken staan alleen de logo's of de naam van een uitgever. Dat zijn uitgevers waar ik graag mee naar toe ging. Alleen op de bovenste staat het logo van Uitgeverij Cantecleer, daar ben ik met mijn vader nooit geweest, maar daar heb ik uiteindelijk zelf een paar hobbyboekjes uitgegeven. Dat is de stap naar mijn volwassen leven.

In het eerdere bericht stond dat de quilt nog niet klaar was, maar inmiddels is de goudfolie aangebracht en heb ik de foto vervangen voor het eindresultaat.

9 opmerkingen:

christina zei

Jeetje Marjolijn, wat heb je dat goed gedaan zeg. Ik herkende de foto dierct omdat je er over verteld had. En toen ik op de foto klikte zag ik ook hoe goed je alles genaaid had. En dan net die terugslag bij het bindersgedeelte. Hij is helemaal top.

Margeeth zei

Heerlijk, lezen. Ze zeggen dat je leeskinderen en doekinderen hebt, ik was zonder twijfel een lees-kind, las alles wat los en vast zat en ben daar eigenlijk nooit mee opgehouden.

Ria zei

Wat leuk die boeken. Zit samen met mijn dochter inspiratie op te doen op verschillende blogs, maar deze nemen we zeker mee in ons achterhoofd. Mijn dochter zegt "ze lijken net echt".

groet Ria

Hannie zei

Hoe kan het ook anders dat je voor deze jeugdherinnering hebt gekozen! Opgegroeid tussen de boeken, en ook zelf hobbyboekjes uitgegeven. Een bijzonder quiltje vol herinneringen!
Mooi zoals je de boeken hebt verwerkt!

Quilt Idea zei

Deze blog vind ik heel leuk om te volgen. Ik weet niet meer hoe ik hier terecht ben gekomen maar ik blijf jullie volgen.
Ook deze keer vind ik de quilt prachtig, heel mooi uitgewerkt.

Corinne zei

Een byzondere herinnering, heel mooi weer gegeven. Prachtig resultaat.

mia de vos-weber zei

Hoi Marjolijn, wat leuk dat de boeken niet recht liggen, echt een stapel die op de tafel ligt.
Krijgen de andere boeken ook titels? Spannend om te zien wat je voorkeursboeken dan zijn.
gr.mia

nadia zei

Wat een leuke quilt, het is net of je een boek er echt uit kunt pakken. Prachtig verwerkt hoor! Ik vind het ook zo leuk om te zien dat iedereen weer een andere draai geeft aan het thema, heel inspirerend! Ben ook al heeeeel nieuwsgierig naar het volgende thema..... :)

Anoniem zei

Dat heb je knap gedaan! Net echt die boeken. Een fijne jeugdherinnering.
Marjo