dinsdag 1 februari 2011

De perzikkenboom in de tuin

Dit is mijn quilt voor het thema "jeugdherinnering'. Nou vond ik dit op zich niet zo'n heel geweldig thema, voor je het weet rakel je dingen op die maar beter onopgerakeld kunnen blijven, maar ik wilde me niet door zo'n thema op de kop laten zitten en heb toch iets weten te maken. In het huis waarin wij totdat ik negen jaar was woonden, hadden we een perzikkenboom tegen de muur van de schuur staan. De boom was in leivorm gesnoeid en de muur lag op het zuiden, dus de perzikken kregen volop zon. Ze moeten heerlijk gesmaakt hebben, maar om de één of andere duistere reden kan ik me daar helemaal niets van herinneren. Wonderlijk toch dat geheugen.


en een detail

Handgeverfde stoffen, met een crazytechniek machinaal gepatcht en machinaal gequilt.


This post is crossposted on Margeeths quiltblog.

5 opmerkingen:

Hannie zei

Zo gaat dat vaak met herinneringen. Sommige (meest minder leuke) blijven je bij terwijl ander totaal worden vergeten. Maar je hebt de bomen mooi weergegeven, heel leuk en kleurig!

nadia zei

Heel mooi gedaan Margeeth! Knap dat je een perzik op zo'n bijzondere manier abstract kan weergeven (ik heb weer wat geleerd....)

mia de vos-weber zei

Hoi Margeeth,
Je perzikboom is mooi zo in volle bloei. terug denken aan vroeger is altijd vol met emotie.
gr.mia

marjolijn zei

Gelukkig heb je er toch iets moois van weten te maken. De perzikboom heb je goed getroffen. Jammer dat er toch ook minder goede herinneringen zijn en dat die zo blijven hangen.

Anoniem zei

Margeeth, je hebt prachtige kleuren gebruikt maar ik vind het zo hoekig. Perzikken zijn rond en dat mis ik een beetje in jouw quilt. Ik begreep dat je dit thema moeilijk vond van daar misschien dat hoekige?
Marjo