Pagina's

dinsdag 1 februari 2011


Tulpenbollen,Een van mijn fijnste jeugdherinneringen zijn de zomervakanties die ik doorbracht bij mijn opa en oma in Enkhuizen.Ik groeide op in Nijmegen en ben de oudste van 6 kinderen.Mijn grootouders gaven mij daar veel aandacht omdat ik er als enig kleinkind was.Mijn oma had een prachtige bloementuin waar ze erg trots op was,mijn opa had een bloembollenbedrijf.Naast het huis was een grote bollenschuur,wat voor mij als stadskind iets ongekends was.De geur van aarde en al die bollen in manden en kratten met allerlei aardetinten,het maakte een geweldige indruk.In openluchtmusea komt de geur weer helemaal bij mij terug.Ik denk ook dat hier mijn passie voor tuinieren en belangstelling voor planten en bloemen is ontstaan.

Ik ben begonnen met een paar sjablonen te maken van tulpenbollen,deze heb ik op ongebleekte katoen geverfd.Met behulp van een soldeerbout heb ik de organza opgebracht en daarna doorgequilt.Lidy

5 opmerkingen:

marjolijn zei

Ook al weer zo'n mooie quilt met een geweldig verhaal er achter. Dat maakt deze quilts toch wel heel bijzonder. Leuk gedaan zo met die organza.

Hannie de Beer zei

Wat zijn er toch mooie warme jeugdherinneringen gepasseerd,nu ook weer in dit quiltje! Een goed idee om met organza te werken.Het is een heel mooi geheel geworden Lidy!

nadia zei

Lief verhaal en prachtige quilt! Geweldig hoe je de organza hebt gebruikt.

Anoniem zei

Heel origineel uitgebeeld! Warme kleuren. Mooi!
Marjo

mia zei

Hoi Lidy,
Mooie roze tulpen, ook de wijze waarop je het gemaakt hebt is mooi net als je verhaal.
gr.mia