Pagina's

vrijdag 4 februari 2011

Spionageclub van Marjo en Co.

In mijn kindertijd had ik de mogelijkheid om heel veel te spelen met vriendinnetjes en vriendjes. Ik herinner me een zomer met slecht weer dat we veel binnen moesten blijven. We mochten toen op de allee (overloop) die heel groot was ons eigen domein inrichten. Via een kartonnen doos kon je er binnen komen. We hadden een tafeltje en stoelen en allerlei knutselspullen. We hadden een spionageclub opgericht. We maakten een echt officieel document. Dit heb ik tot uitdrukking gebracht in mijn quilt met het geheimschrift dat we toen gebruikten.


Probeer maar te ontcijferen. Dit is de sleutel, gevonden op internet.


De stempel maakte ik van kaarsvet net als toen.


Merlijn de tovenaar heb ik er bij gezet omwille van het magische. Dit verwijst naar de fantasie die ik had als kind.
Het patoon had ik. Ik heb hem geborduurd met de vrije methode op de naaimachine.


De stof heb ik zelf geverfd. De geheimtekens met textielkrijtjes, vervolgens heb ik hier en daar bruine boenwas gesmeerd en dan geverfd met textielverf.
De quilt heb ik afgewerkt met een biesje van zelfgeverfde stof die niet goed gelukt was, maar als biesje het prima doet.
Gequilt met "hageltjes".
Nog wat gouden oilpaint rond Merlijn maakte het geheel af.

8 opmerkingen:

marjolijn zei

Dat is dus een heerlijke herinnering. Ik heb de code nog niet gekraakt. Maar het is een prachtige quilt geworden.

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Geweldig geworden, wat een fijne herinnering!!! En dan Merlijn erbij (ben ik zelf ook een fan van), en het geheimschrift, heel byzonder. Heel mooi werk geworden.

Hannie de Beer zei

Heel bijzonder Marjo!Het lijkt me dat jij een fijne jeugd hebt gehad! Vooral ook leuk het geheimschrift. Maar ik denk dat ik niet mee had mogen spelen? Ik kan de code niet ontcijferen! Je hebt er prachtig werkstuk van gemaakt. En wat een bijzonder zegel!

mia zei

Beste Marjo en Co,
Wat een geheim, ik zit al te puzzelen maar helaas.
Het ontwerp en verwerking ziet er prachtig uit, zelfs boenwas wat zal het lekker ruikten.
gr. mia

christina zei

Oh wat fijn dat je als kind ruimte (letterlijk en figuurlijk) kreeg om zulke mooie dingen te doen. Ik heb me maar niet aan de oplossing gewaagd. En waar ik erg om moest lachen was dat je boenwas hebt gebruikt in deze quilt.

De spanning druipt er gewoon af.

nadia zei

Wat een leuke jeugdherinnering, heel mooi uitgewerkt. Ook ik had in mijn jeugd geheimschrift met vriendinnetjes, maar deze kan ik niet ontcijferen

nadia zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat moet een spannende club zijn geweest. De quilt straalt van de goede herinnering van toen en ruikt waarschijlijk lekker ouderwets naar boenwas.