Pagina's

zondag 30 oktober 2011

LUCHTSPIEGELINGHet thema spiegeling was ook voor mij even een worsteling, maar opeens deed het me denken aan een luchtspiegeling. Lang geleden was ik met vakantie in Tunesie en heb dat fenomeen daar waargenomen in de woestijn. Het is een bijzonder verschijnsel om te zien. Het tilt de horizon op doordat de luchtlaag boven de aarde zo heet wordt. De quilt heb ik gemaakt naar een foto gevonden via het net. Ik heb zelfgeverfde stoffen en organza gebruikt.Voor het woestijn zand was ik niet tevreden, daar heb ik overheen geschilderd met kleurpigmenten in poeder vorm aangemaakt met textielmedium.

9 opmerkingen:

Marion zei

Ik vind het werkelijk prachtig en weer een hele andere benadering. Zo'n eenvoudige uitvoering maar heel duidelijk uitgebeeld.

Tonny zei

Hallo Irma.

Heel mooi weergegeven. Ik heb ook met dat idee gespeeld maar vond het erg moeilijk weer te geven. Heel knap gedaan. Breng je hem dinsdag mee?

Hannie de Beer zei

Ook ik heb op internet naar "Luchtspiegelingen" zitten surfen, maar vond het ook te moeilijk om het in stof om te zetten. Jou is het dus wel uitstekend gelukt! Prachtig door de eenvoud! Graag wil ik hem in het echt zien!

marjolijn zei

Prachtige bewerking heb je van dit thema gemaakt. Weer heel anders. Dit verschijnsel lijkt me trouwens ook heel fascinerend om in het echt te zien.
gr. Marjolijn

Mariëlle Huijsmans zei

mooi in alle eenvoud

mia zei

Bijzonder mooi van ontwerp en kleurgebruik. Fascinerend om de weerspiegeling te zien in jouw werk. gr.mia

Quiltgroep Tinte zei

Prachtig van kleur en verwerking.

nadia zei

Mooie benadering van spiegeling, ik vind het een "krachtige" uitvoering en ik denk ook dat dat komt doordat de afbeelding heel eenvoudig is gehouden.

Anoniem zei

Originele benadering van ons thema.
Prachtig in al zijn eenvooud.
Marjo