dinsdag 11 oktober 2011

Spiegeling


Het ontwerp van deze quilt is van mijn man Derk. Het is als een blok “in de ruimte”, gecreëerd door de spiegelende omgeving.
Met deze basis, glimmend aluminiumfolie, is het ruimtelijke effect van het spiegelen nog meer aanwezig. Deze achtergrond heb ik gemaakt door aluminiumfolie op organza te plakken met gel- medium, daarna was het te bewerken als stof.
De schuine doorsnijding “is” een spiegel op zijn kant, die het geheel spiegeld. Zo is de spiegel zelf niet zichtbaar, maar het effect des temeer. De spiegel op zijn kant is in werkelijkheid onder- en boven 4 cm groter dan de quilt, hij is gemaakt van zilver -band om een koord.

10 opmerkingen:

Hannie zei

Een heel aparte "spiegeling"Doet me denken aan Science Fiction! Heel mooi verwerkt! Én een compliment aan je man,voor het ontwerp!

marjolijn zei

Een hele bijzondere verwerking van het thema. Maar heel mooi geworden. Deze roept er ook om om in het echt bekeken te worden.
gr. Marjolijn

Margeeth zei

Mooi ontwerp en mooi uitgevoerd (leuk, zo'n meedenkende echtgenoot!).

Johanna Zweden zei

Wat heb je dit schitterend uitgevoerd, je word er in op genomen
Heel mooi, en wat fijn dat jou man, hier zo een schitterend ontwerp voor heeft gemaakt, voor beide mijn compliment
Groetjes Joke

modern art zei

Hoi Jans, wat een mooie samenwerking, complimenten aan je echtgenoot, mooi ontwerp en mooi uitgevoerd in beeld en techniek.
gr. mia

Ellen zei

Mooi Jans!Strak en Modern

nadia zei

Heel apart! Geweldig idee om alufolie te gebruiken, mijn eerste indruk was ook iets van science fiction of een (in dit geval gekleurd) zwart gat. Het is met dit thema ook weer zo leuk om te zien dat iedereen er een andere draai aan heeft gegeven.

Anoniem zei

Wat een creatieve echtgenoot. Mooi uitgewerkt.
Marjo

Irma Markus zei

Leuk dat je echtgenoot ook meedenkt en dan komt dit eruit, compliment! Goed idee om de folie zo te verwerken.

Trees Wolffers zei

Wat apart, en vooral de zilveren achtergrond.