Pagina's

maandag 22 oktober 2012

Vuur

 
Toen het thema smederij gekozen werd dacht ik meteen hier kan ik wel wat mee. Erg leuk thema. Ik wilde altijd al eens iets gaan doen met  "Paper Lamination" een techniek van Claire Benn en Leslie Morgan en zie hierboven het resultaat.

Detail Smederij

 
Ik heb eerst een aantal afbeeldingen van vuur uitgeprint, daarvan de randen gescheurd en er een collage van gemaakt. Hieroverheen een dunne synthetische organza gespannen en daarna met een blanko zeefraam medium (golden matte medium of liquitex) aangebracht. Goed laten drogen en dan uitgebreid strijken (aan beide kanten). Daarna met een  natte spons heel voorzichtig, aan de achterkant het papier wegrollen, totdat er een heel dun laagje overblijft, het laagje waar de inkt op zit. Daarna met een soldeerbout bepaalde lijnen weggebrand waardoor er kleine slangetjes ontstonden.

Vervolgens een sandwich gemaakt met een zwarte bovenlaag en daar de vuurcompositie opgezet en doorgequilt. Hierbij heb ik  bestaande lijnen gevolgd en gewerkt met een gemailleerde draad en het werk geheel afgewerkt.

Volgens mijn gevoel was hij nog niet af en toen ben ik met een proefje aan de gang gegaan. De organza is synthetisch en er zit papier op geplakt, hoewel heel dun is het heel erg brandbaar. Ik heb van het eerste proeflapje steeds randjes in de brand gestoken en uitgeblazen, afgeknipt en herhaald. Toen  had ik een hele berg dunne reepjes die aan een kant flink gebrand waren. Met een zwarte draad zijn de randjes op het quiltje bevestigd.

Zie ook Corinne

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ik heb dit bijzonder werk al in het echt kunnen zien,Prachtig.
Vooral de verwerking van de materialen is heel eigentijds,een uniek stukje werk!

Ellen zei

Ben zo benieuwd om deze quilt in het echt te zien!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Zet de vlam in je werk dan krijg je dit geweldige resultaat. Echt vuurvol

Irma Markus zei

Wat was het mooi om je werk in het echt te zien, die randen 'verbrand'...brillant idee.
Het is een echt vurige uitvoering geworden.

mia zei

De anderen schreven het al, je gebrande randen zijn heel bijzonder gemaakt, maakt het een hele vuurzee, gr.mia