Pagina's

dinsdag 23 oktober 2012

VANUIT VUUR GESMEED


VANUIT VUUR GESMEED. Dit werk is ontstaan vanuit mijn liefde voor oud handgesmeed hekwerk. En er was een tijd dat ik regelmatig bij een smederij kwam en daar bewonderend keek naar de smid aan het werk bij het vuur. Dat samen heb ik geprobeerd weer te geven. In het hekwerk heb ik ijzer-bezinksel uit een waterbron uit Duitsland verwerkt. Dit als laagje over textielverf geeft veel structuur en de uitstraling van echt  oud ijzerwerk. Het vuur heb ik gemaakt van polyester vlies beschilderd met acrylverf. De spattende vonken van het vuur zijn met de hand geborduurd. De vormen van het hekwerk zijn ontstaan vanuit foto's die ik heb gemaakt in het buitenland (de buitenranden) en ook heeft mijn eigen oude franse hekwerk wat ik thuis heb staan dienst gedaan als model (het middenstuk).

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Ook weer een mooi werk Irma! Leuk om je verhaal erbij te lezen.En de geborduurde vonkjes springen er echt af.Prachtig!

Ellen zei

Wat een historie in deze prachtige SMEDERIJ quilt,straalt warmte uit!

Corinne Zambeek - van Hasselt zei

Heel mooie werk. De details zijn de puntjes op de i en maken het heel speciaal. Gebruik van geverfde vlisofix geven het werk iets extra's.

mia zei

Bijzonder van ontwerp en het verwerken van je materialen, in het echt is deze nog mooier, gr.mia

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Het is een pracht hekwerk en vooral dat je er ijzerwater uit Duitsland van je vakantie in hebt verwerkt en dat het op onze bijeenkomst al even te "voelen"was vind ik heel speciaal.