Pagina's

woensdag 31 juli 2013

Windmolens

 
Eeuwen lang staan er windmolens in ons land, deze worden vervangen lijkt het door de nieuwe strakke palen die het beeld van ons land gaan bepalen. Gelukkig worden de oude bewaard waar mogelijk.
 
 
Rijdend door Noord-Holland zag ik deze tegenstelling, oud wordt vervangen door nieuw.
Het beeld trof me, jaren geleden waren wij op Rhodos en boven op een berg een heel park van nieuwe windmolens met onder aan de berg een oude. De herkenning gaf mij deze uitwerking.

Een lap die ik al een jaartje of zo in de kast had liggen en zelf geverfd heb, garens in verschillende kleuren, en een plastic netje. Twee en een halve maand naar een ontwerp gezocht en vond het vorige week. Tekeningen gemaakt en verwerkt.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

De molens hebben de tand des tijds in een moderne vorm doorstaan. Prachtig, die lucht, en zoals je ze hebt weergegeven tegen die dreigende Hollandse wolken!

marjolijn zei

Mooi als je inspiratie zo opeens naar boven komt drijven. Prachtige originele verwerking. En ja, die oude molens zijn toch wel een stuk aangenamer om naar te kijken.

Irma Markus zei

Wat een mooie uitwerking en goede balans in je ontwerp.
Voor mij heel herkenbaar , beide molen soorten, ik ben opgegroeid naast een molen. En nu woon ik vlakbij de nieuwe vorm.

Margeeth zei

Ik vind die nieuwe molens toch ook wel heel mooi, als je zo de Flevopolder inrijdt en je ziet ze allemaal staan.

Mooie quiltje, prachtige lap die je goed hebt verwerkt.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Erg mooie kleuren en sterk uitgebeeld. Als ik naar je toe rijdt zie ik altijd die moderne molens in dat vlakke landschap. Zo stel op een rij hebben dan ook wel wat. Gecombineerd met de oude molen is het een mooi geheel geworden.

Ellen zei

Wat een prachtige lap heb je gebruikt voor deze TAND DES TIJDS.....heel de polder erin verwerkt.Knap hoor!!

Lidy zei

Prachtig onderwerp en wat past die achtergrond er prachtig bij,een mooi geheel! lidy

mia zei

Ik ben gewoon trots op je

jan