Pagina's

zondag 14 september 2014

de onthulling van.... mijn DNA

De datum voor het plaatsen van het laatste thema is eigenlijk al lang verstreken, maar mijn quiltje wilde maar niet vlotten. Ik vond het een moeilijk thema en kwam nergens toe. Tot ik, zo'n week of twee geleden, opeens een ingeving kreeg. Vrij recent heb ik een genetisch onderzoek laten verrichten, omdat mijn zoon een erfelijke aandoening bleek te hebben. Er is toen DNA onderzoek ingezet en dat onderzoek kon onthullen of ik deze aandoening ook had. Gelukkig bleek dat voor mij niet zo te zijn.
Dat gegeven resulteerde uiteindelijk in dit quiltje. Al met al liet het totale resultaat nog best lang op zich wachten, net zoals bij DNA onderzoek. Die onderzoeken duren ook vaak lang.


De lap voor de ondergrond is zelf geverfd en geeft wat vage grijs/zwarte vegen. Bovenaan is een stamboom geappliqueerd, omdat ook bij genetisch onderzoek gekeken wordt naar de hele familie. De gestempelde X geeft het chromosoom aan waar onderzoek naar is verricht. De aandoening waarop gezocht is zit op chromosoom 5 die met paintsticks is aangebracht. Van de uitslag van het onderzoek is een thermofaxscreen gemaakt. Het geheel is gequilt met X vormen die de chromosomen vertegenwoordigen waarvan het DNA nog onbekend. is.
Hieronder een detail waarbij de chromosomen wat duidelijker te zien zijn.

8 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Een bijzonder gegeven, en zo mooi strak uitgewerkt. Gelukkig ook een goede uitkomst voor je!

José zei

Hij is mooi geworden Marjolijn en heel apart.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Een heel speciale onthulling en ik hoop dat het goed met je zoon zal gaan. De quilt is heel strak geometrisch en zakelijk als bij zo'n onderzoek maar er zullen veel emoties onderliggend zijn.

mia zei

mooie onthulling en beter laat dan nooit. Strakke lijnen maken veel indruk

Irma Markus zei

Wat een fascinerende quilt is dit.
Ondanks de ziekte van je zoon, toch een mooi gegeven dat ze het allemaal zover kunnen uitzoeken.
En zo mooi strak uitgevoerd!!

Ellen zei

Ik liep tegen hetzelfde probleem aan Marjolijn. Maar het resultaat mag er zijn ..

Jans Koster Emmens zei

Prachtig gemaakt!

José zei

Mooi verwerkt, letterlijk en figuurlijk.