Pagina's

donderdag 23 juni 2016

The Gherkin 30 St Mary Axe quilt

The Gherkin (De Augurk) 30 St Mary Axe
quilt 40 x 60 cm
Omdat ik geen architect ben heb ik voor het thema Moderne Architectuur gebruik gemaakt van het ontwerp van Norman Foster. De Gherkin vind ik een intrigerend gebouw dat ik steeds wil fotograferen als ik in London ben. Daarom bestaat de quilt uit door mij gefotografeerde afdrukken op textiel geprint.Deze zijn op de hand gequilt. In het midden zijn 2 foto's via transfervellen op de grote lap gestreken en daarna doorgequilt. Verder om het steeds oppoppen van het gebouw tussen alle andere gebouwen heb ik van meerdere lagen blauwgetinte organza Gherkins gemaakt door het lijnenpatroon te quilten.5 opmerkingen:

Aart zei

Mooi Marjo! Dit gebouw heeft ook mijn interesse, die draaiing in de gevel zorgt moor mooie lijnen. Heb afgelopen zondag avond een programma gezien over een ontwerper die een tv toren in China heeft ontworpen, daarin zitten ook draaiingen.

Hannie de Beer zei

Mooi ontwerp Marjo! Zulke gebouwen lenen zich er gewoon voor om te maken. Net als Aart zag ik film over de ontwerper van een tv toren in China ook zo futuristisch! Goed om meerdere afbeeldingen van het gebouw in je werk te plaatsen.

Marja. zei

ik kijk, ben stil en onder de indruk.

José zei

Heerlijk doet me denken aan mijn dagen daar. Je ziet de toren inderdaad van veel plekken af opduiken tot je er plots voorstaat.

Gus en Juul zei

Ik ken het gebouw niet maar de quilt vind ik prachtig geworden.