Pagina's

dinsdag 22 november 2016

Sporen - Winterthema.

Dit thema kreeg al snel vorm in mijn hoofd, maar dan moet het nog wel uitgevoerd worden!
Ik zag voor me dat ik in de vroege ochtend vanaf mijn balkon naar beneden kijk en er heeft al iemand met de fiets door de maagdelijke sneeuw gereden.


De basis is een sneeuwgeverfde lap, geverfd met Procion MX in koude kleuren, daar over heen een laag organza, die de glans van vers gevallen sneeuw weergeeft.Het probleem zat er dit keer in hoe ik fiets sporen zou weergeven. Bij de fietsenmaker heb ik een oude fietsband gevraagd en gekregen, hier is een stuk uit gesneden en met behulp van montagekit en lijmklemmen is er een grote stempel gemaakt. Hiermee kon ik monoprinten en stempelen.


Synoniemen die te maken hebben met de winter zijn ingenaaid.


7 opmerkingen:

Marja. zei

geweldig gedaan, voor mij weer een nieuw idee om ander soort materiaal te gebruiken.
goed gelukt Aart!

Unknown zei

Geweldig Aart! ik hou ervan hoe je dingen inbeeld, bedenkt en dan aan de slag gaat! De woorden op de achtergrond zijn subtiel en versterken het beeld. De fietssporen zijn goed gelukt. Ik denk ow ja, winter brrr, glad en vooral uitkijken op de fiets!

Hannie de Beer zei

Heel origineel Aart. Een goed idee om een fietsband stempel te maken! Fijn, om de uitleg van al je bewerkingen te lezen . Het zijn mooie sporen geworden.

Gus en Juul zei

Wat een origineel idee! Ik kan ontzettend genieten van de foto's van de prachtige details! Uitleg is en blijft altijd interessant.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat een paarskleurige lap zo winters kan zijn.Heerlijk die sporen door de nieuwe sneeuw.En die stempel van een oude fietsband is goed gelukt.

Wijmpje.blogspot.com zei

Wat een goed idee om met een fietsband de winter uit te beelden, heel apart!

Lidy zei

Leuk idee die fietsenbanden,een paars sneeuw gevoel geeft wel een extra koud gevoel
Lidy