Pagina's

zaterdag 25 februari 2017

Bakkie troost

Als laatst binnengekomen lid van deze groep had ik de eer om het thema voor onze volgende Uitdaging te bedenken. Mijn keuze werd "Stilleven" met de afmeting van 50x50 cm.

Mijn stilleven is een "Bakkie Troost " geworden. De zomer van 2016 was een pittige zomer waarin ik met mijn zussen afscheid moest nemen van mijn lieve moeder. Een warme zomer die voor altijd op mijn netvlies staat. Er was één dag waar ik ( met mijn telefoon paraat en een ingepakte tas) toch even er tussen uit wilde en even wilde genieten van de prachtige zomer. Op een terrasje in Gouda maakte ik toen een foto en vervolgens een schetsje die ik voor dit thema heb gekozen en uitgewerkt. De schaduwen en het licht maakte dat het alledaagse "bakkie leut" een bijzonder voorwerp werd.

Met Inktense potloden heb ik mijn ontwerp op witten katoen getekend. Daarna heb ik met Derwent Artbars de vlakken ingevuld en geschilderd. Het duurde even voor ik tevreden was met de kleur.. De inktlijnen van de inktens potloden hebben een eigenschap waar ik nu niet zo blij mee was.. ik had wat woelige kriebels gezet in de achtergrond om de suggestie van houtnerven te creëren. Echter eenmaal nat gemaakt blijven deze lijnen altijd zichtbaar. Het heeft me veel moeite gekost om dat af te zwakken, zelfs met later nog vele lagen verf en paintsticks.  Uiteindelijk is het met intensief naaien wat meer naar de achtergrond verdwenen. Dit zijn van die "ow ja" momentjes waar ik een volgende keer toch meer rekening mee ga houden.Vervolgens kwam  het naaigedeelte ( altijd spannend) maar met de bedoeling om alles met elkaar te verbinden en textuur te krijgen. De achtergrond heb ik diagonaal intensief gestikt. het kopje rond, en met krullende lijnen. Hierdoor ontstonden wel wat bobbelingen maar dat kwam eigenlijk heel goed uit en die heb ik dankbaar geaccepteerd .


Het is een kleurrijk werk geworden met blauw, geel en rood, en de complimentaire kleuren paars, oranje en groen..  Ik ben er tevreden over en het werk heeft voor mij ook nog een diepere betekenis. wat er ook gebeurt, plezier en
ontspanning en verdriet en zorgen horen erbij.. en ook
het heerlijke bakkie troost ;-)


12 opmerkingen:

Anoniem zei

Prachtig ! X C

Hannie de Beer zei

Een super leuk idee Geskea . Mooi weergegeven!
Het is een schilderachtig werk geworden..

Unknown zei

Dank je Hannie, tja ik blijf toch maar steeds op schilderen uitkomen ;-) wie weet de volgende uitdaging eens een andere techniek

Aart zei

Je hebt hard gewerkt Geskea, het resultaat mag er wezen!

Eke zei

Prachtig bakkie Geskea en mooi om het verhaal erachter te horen. En weer leuke leermomenten die om nog wat meer experimenteren vragen, heerlijk.

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Wat een kleurrijk bakkie troost. Geen bruin bakkie maar die zonnige momenten en fijne herinneringen weergevend verhaal in textiel.

Marja. zei

dit is er eentje met een goud randje!
heel mooi gedaan, en lief van je dat je het verhaal erachter met ons deelt.
wees zuinig op dit quiltje.

Gus en Juul zei

Prachtig, zoals je kleur gegeven hebt aan deze compositie.

Jans Koster Emmens zei

Prachtig thema, heel mooi uitgevoerd!!

Ellen zei

Lijkt wel geschilderd met een penseel !Mooi

Unknown zei

Dank je en dat is t ook Ellen:) maar dan op stof en vele uurtjes naaiwerk erboven op

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.