Pagina's

zaterdag 2 september 2017

Groeten uit.......Italië.

Mijn inspiratie kwam van een 6 daagse vakantie naar Milaan, een schitterende stad met vele bijzondere kenmerken. Wij boeken in een stad waar we nog niet geweest zijn nog weleens een hop on hop off bus, die rondjes rijdt langs toeristische hotspots, in Milaan zijn 3 routes en je kan uitstappen wanneer je wilt, overstappen op een andere lijn en dat voor een hele dag.
Zittend op de voorste rij van deze dubbeldeksbus sprong het verkeerslicht op groen en een hele zwerm scooters stoof voor de bus uit. 
De basis bestaat uit synthetische stof van een verwaaide vlag bij een Italiaans restaurant bij mij uit de buurt. 
De scooterrijder is gefotografeerd op straat, wachtend voor het verkeerslicht. m.b.v. een zwarte stift is de vorm uit de foto gelicht. De foto is in een plastic show map geschoven en uitgesneden, zodat ik een positief als ook een negatief beeld overhoud. Dit is op een zeefdrukraam  geplakt en gezeefdrukt op de ondergrond m.b.v. textiel-verf. 
De kaart van Italië is erop genaaid, zoals ik dat wel vaker doe. Om het gekrioel van scooters door de steden van Italië weer te geven zijn golvende lijnen genaaid in de Italiaanse kleuren.

4 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Leuk. Helemaal de sfeer van Italië! Je ziet de scootertjes zo voorbij racen. En een echte Italiaanse vlag gebruikt!

wil duijst zei

Leuk zo'n reis met herinneringen die je op stof neerzet, zo vergeet je het nooit weer.

Geskea Andriessen zei

Echt t Italie gevoel! knap hoe je dat gevoel en beeld door eenvoud hebt weergegeven. Ontzettend leuk hoe je geinspireerd bent door die scooters . De laars en de vlag samen een prachtig vakantie quiltje !

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Broem broem je hoort de scooters als je deze quilt ziet. Scooters en italie passen bij elkaar.
Je manier om de vorm op de stof te drukken is spannend en goed gelukt.