Pagina's

zondag 13 juni 2021

Zwart Wit

 

Dit is mijn zwart-wit:

Gelijk toen ik het thema las had ik het beroemde liedje van Frank Boeijen in mijn hoofd wat er ook niet meer uit wilde.

Denk niet zwart,

denk niet wit, 

denk niet zwart-wit, 

maar in de kleur van je hart. 

Ongeveer dezelfde tijd lanceerde Wendy Vosters via Facebook haar tweede quiltuitdaging.Kort samengevat was dit een uitdaging waarbij we verschillende blokken naar één thema maken waarbij Wendy steeds een aanwijzing gaf hoe groot het blok moest worden en een lijn die in het blok moest zitten als het een gepatcht blok werd (applicatieblokken kregen geen aanwijzing). Het eerste huiswerk was 'bedenk een thema', dat kwam mooi uit want dat had ik dus al. Hier kun je de uitgebreide omschrijving bekijken.

Ik heb deze twee uitdagingen gecombineerd tot één quilt. Het nadeel hiervan was wel dat ik steeds twee weken op een nieuwe aanwijzing moest wachten waardoor de quilt niet op tijd klaar was. Eigenlijk had ik op nog een aanwijzing moeten wachten, maar ik had geen geduld meer dus ik heb er twee blokken bij verzonnen (de twee pineappleblocks).

De quilt is 50x50 cm groot, hij is gemaakt van handgeverfde stoffen (behalve het rood), machinaal gepaperpieced en machinaal gequilt.

5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Mooie verwerking van de blokken , het rode hart springt er echt uit! Mooi accent...

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Een veelheid. Aan vormen in harmonie door het zwart/wit. Met een kloppend hart. En een liedje wat zeker niet weg wil.

Bea zei

Wervelend, vrolijk, al die verschillende driehoeken. Mooi met die rode blikvanger.

Margarethe Janssen zei

Leuk Margeeth, deze zwart/wit uitdaging combineren met een andere.Mooi de tekst en het rode hart, waar het oog naar toe gaat. Margarethe.

Teuny zei

Mooi geheel geworden Margeeth