Pagina's

zaterdag 19 juli 2008

Ik heb altijd een liedje in mijn hoofd

De maskers heb ik uit een oud muziekboekje (uit 1954, gekocht bij Broekmans en van Poppel in Utrecht) geknipt en daarna aan twee kanten ingesmeerd met gelmedium. Ik heb ze er met een festonsteekje opgenaaid. Eerst de drie onderste maskers, die vertikaal staan en daarna (toen ik het een beetje saai vond worden, zo recht in het gelid) de twee bovenste schuine. Ik heb er ook nog iets in toegepast dat ik bij quilten speciaal had geleerd, voordat ik deze cursus ging doen, had ik de maskers uit één stuk gemaakt, nu heb ik ze in tweeën gedeeld, waarbij ik de richting van de muzieknoten (voor zover mogelijk, want ik heb het hele boekje gebruikt) heb laten varieren.


(Voor de songtekst, klik hier)

7 opmerkingen:

Tonny zei

Ik vind het een heel mooi quiltje geworden, Margeeth en het is zo leuk dat je erbij vertelt hoe het ontstaan is. Vond je het niet jammer om dat oude muziekboekje te verknippen? Ik denk dat ik het gekopiëerd zou hebben.Ik heb zelf nog een paar oude zang-en versjesboekjes en die zijn zo leuk.....er staan dingen in die nu echt niet meer kunnen.
Het is een goed doordacht geheel geworden en het is interessant te zien hoe je het geleerde in praktijk weet te brengen.

groeten, Tonny

Margeeth zei

Nee hoor, vond het niet jammer om het oude muziekboekje te verknippen, had het er speciaal voor gekocht. Als ik het had gekopieerd dan had ik de vergeelde kleur niet meer gehad en die vond ik juist zo mooi.

http://maryscreaties.blogspot.com/ zei

ik zit nu dus al een paar dagen met dit liedje in mijn hoofd ... Paul de Leeuw gebruikt het voor zijn programma met een variatie: geen wijsje maar wensje .... eenvoud siert deze quilt, de eenvoud van de masker (waar ik andere associaties meeheb, want het met paier werken bij QS was voor mij geen succes, maar dit terzijde) vind ik heel passend op de fleurige achtergrond !!

Anoniem zei

hé dit is een leukerd geworden! Schitterend idee met die "hoofden vol muziek"!

Anoniem zei

Heel gezellig, Margeeth, die hoofden vol muziek! Wordt je helemaal vrolijk van!
Hannie

mia zei

maskerade misschien is dat wel een titel van een liedje. Zou zomaar daar bij kunnen passen. Vind je opbouw door eerst de blokken te maken spannend kleur, formaat van de blokken en dan de maskers erover heen. Mooi gevonden en gemaakt.
mia

a3devries zei

Heel bijzonder!
Mooie compositie ook, en wat leuk om echte muziek te gebruiken