Pagina's

maandag 27 maart 2017

Stilleven. Torso.

Met mijn stilleven waren de ingrediënten al aanwezig, maar de uitvoering liet op zich wachten. Een vakantie in Bournemouth, zuid_Engeland gaf genoeg inspiratie, de torso stond op tafel in de lounch.

De geverfde deurpost was er ook te vinden. Het schilderwerk was zeer slecht onderhouden, laag over laag, maar als inspiratiebron zeer geschikt.
Daarna was het zoeken naar een geschikte lap voor de achterkant, ik wilde dat deze ook mee deed in het geheel en dat deed deze.
De cirkel geaccentueerd met kleine steekjes met haakgaren. 
Aan de onderkant toegevoegd verhit vlies en geverfd met een bronskleurig acrylverf. De foto van het torso is geprint op stof bewerkt met Digital Ground White, deze is mat en geeft een korrelige structuur, om de foto wat meer diepte te geven is er op de lichte plekken met wit garen en op de donkere plekken met zwart garen op genaaid.

3 opmerkingen:

Marja. zei

en zo heeft ieder een andere invulling voor ,,stilleven,,.
mooi materiaal gebruiktde torso komt op deze manier echt naar voren.

Hannie de Beer zei

Goed materiaal gebruik komt in deze fraaie compositie bijzonder tot zijn recht .Ook zonder de onderste drie toevoegingen is het een sterk geheel!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

De mooie sneeuwverf lap lijkt net een landkaart waarop zal staan waar deze torso is opgegraven. Mooie combinatie van stof en borduursteken en print.