Pagina's

zondag 18 oktober 2009

Versie twee (Logo? - no logo - Logo!)

Omdat ik (bijna) al mijn quilts zelf verzin, weet ik van te voren nooit hoe het uiteindelijke resultaat eruit zal zien. Je kunt een ontwerp maken op papier en (soms) zelfs proefjes, maar de uiteindelijke quilt blijft toch een beetje een verrassing. Het komt ook regelmatig voor dat ik, terwijl ik bezig ben met een quilt, ineens ideeën krijg hoe ik het ook had kunnen doen. Meestal heb ik dan inmiddels zoveel andere dingen in mijn hoofd die ik wil gaan doen dat ik daar niets meer mee doe, maar eigenlijk is dat dom. Juist van het een tweede keer maken van dezelfde quilt, maar dan mét de inzichten die je dan hebt leer je het meest (zeggen ze).

Ook bij mijn logoquilt kreeg ik tijdens het aanzetten van de bies weer allemaal ideeën over hoe ik het anders had willen doen en dit keer ben ik ze ook maar eens gaan uitvoeren:


In deze tweede versie heb ik iets grotere letters gebruikt en deze recht onder elkaar gesjabloneerd. Het grote woord logo heb ik met blauw gesjabloneerd en gequilt en daarboven is een soort voorbode van dit woord te zien omdat ik het niet heb gekleurd, maar wel met blauw gequilt. De rest van het quiltwerk heb ik met zwart gedaan, zo zie je het veel beter en is de quilt een stuk grafischer geworden. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden, ik vind zelf de tweede versie beter.

This post is crossposted at Margeeths quiltblog.