Pagina's

woensdag 1 mei 2013

Floris

 
 
Bij Muzikale verbinding dacht ik aan een herkenningstune van een muziekstuk, film of liedje dat herinneringen oproept uit het geheugen. Ik heb gekozen voor de muziek van de jeugdserie " Floris" uit najaar 1969. Een zwart/wit  tv serie over stoere ridders waar mijn oom een kleine rol in had als spion van van Gelre. Mijn eigen oom op tv en Rutger Hauer als Floris maakte echt een blijvende indruk op mij. De begin-tune bleef  duidelijk hangen.  De quilt is opgebouwd uit.4 losse quilts weer aan elkaar verbonden met in het miden het woord " Floris" Drie delen zijn gemaakt met een top met de foto van de tv-beelden op stof geprint en dan gequild. Bij de afbeelding van mijn oom staat zijn naam 2 keer. Eerst zoals op de titelrol zoals  in de aflevering "de Wonderdoener" en daaronder hoe zijn naam eigenlijk gespeld had  moet worden. De muzieknoten op papier is direct getekend op stof en gequild. 

 
 
Ik heb toestemming gevraagd aan de componist van de Floris muziek of ik deze mocht gebruiken op mijn quilt. Deze kreeg ik, Julius Steffaro is Jan Stoeckart, mijn schoonvader.
 
Voor de muziek bij de quilt:


5 jaar De-Uitdaging

Vandaag 1 mei 2013 bestaat De-Uitdaging 5 jaar, die jaren zijn omgevlogen.
Heel veel denkwerk en ontwerpen die of uitgewerkt werden of in de prullebak terecht kwamen.
 
5 jaar van veel plezier in het ontdekken van eigen mogelijkheden en door het uitbreiden door workshops en cursussen van je kunnen.
 
5 jaar geleden was het eerste thema Muziek, zelf vond ik het een goed idee om met het ontwerp van toen een nieuwe te maken.
Deels kwam dat ook door het opruimen van de kast en ik de stof tegen kwam die ik toen leuk vond. Een tattoo op de arm van een meneer op de camping deed de rest.
 
 
Ik wist toen niet dat het figuur wat ik een djessmennetje vond in werkelijkheid kokopelli was, een vruchtbaarheids symbool uit Zuid Amerika.
 

Muzikale Verbinding is voor mij het de samenvoeging van het eerste thema en de verbinding die wij als De-Uitdaging onderling hebben.