Pagina's

vrijdag 15 september 2023

Vrij als de natuur


Vrij als de natuur,
44 x 80cm quilt met 90 graden hoek

Teuny gaf ons de Vrijheid qua thema en een pakketje materiaal voor de overeenkomst.

Op mijn blog staat de uitgebreide uitleg maar ik kwam op dat water de vrijheid heeft om te doen wat het wil, geïnspireerd door de materialen die in het pakketje zaten, En sommige deden me aan papier denken waardoor ik het effect van gevouwen papier( zie foto) wilde uitproberen in textiel

De zilver/blauwe stof op de zwarte tule liet zich makkelijk vouwen tot een waterval die weer uitkomt in een vijver die uiteindelijk leegstroomt in ...    De kralen geven de spetters aan en de achtergrond is de combi van de handgeverfde katoenen van Teuny op een ondergrond van 2 lagen tule en textielversteviger voor het papierdunne effect,

Van de organza met fluwelige bladprint heb ik de bomen gemaakt door het materiaal met er onder 4 lagen organza door te quilten, in stukken te knippen en her te hergroeperen boven elkaar. De bomen maken een hoek van 45 graden met de achtergrond en bodem zodat zij samen een hoek van 90 graden maken.


Er zaten ook 2 ringen die open kunnen in het pakket. Deze zijn met het linnen garen te bevestigen aan de borduursteken naast de bosjes van het handgeverfde kaasdoek. 

Om echt de stijfheid van papier te krijgen was na lang experimenteren een laag dikke wolvilt de beste textiele oplossing. Het geheel kan zich sluiten als een boek en komt uitgevouwen weer in zijn vorm terug. 

En het water, het stroomt zijn vrijheid verder door.

Het was heerlijk om zo vrij te experimenteren met textiele oplossingen voor dit project.