Pagina's

vrijdag 22 maart 2024

Keltisch zeezout

Dit is mijn quiltje voor het thema Keltisch.

Bij dit thema had ik de volgende associaties.

  1. Mattenklopper
  2. Zout
  3. Knoop

Een mattenklopper daar had ik niet zo'n zin in om te maken, dus werd het 2, het zout. 

Keltisch zeezout wordt gezien als heel speciaal "door de manier waarop het word gewonnen, het oogsten van de zout gaat terug tot de Keltische tijd 800 tot 50 v.C. Het wordt met de hand geoogst. Tijdens het oogsten van de Keltische zoutkristallen, worden er geen chemicaliën of additieven aan het zout toegevoegd". 

Het wordt ook gezien als gezonder dan gewoon zout, want "van alle zouten in de wereld heeft Keltisch Zeezout immers het kleinste gehalte aan natriumchloride en daardoor de zachtste smaak. Bovendien, door die mineralen zou Keltisch zeezout de gezondste aller zeezouten zijn. Sterker nog, volgens sommige mensen zou het zelf tegen allerlei kwaaltjes werken".

Het idee was om een verpakking van Keltisch zeezout te maken, dus ben ik eens naar winkels gegaan waar ze dit superzout verkopen om te kijken hoe die verpakkingen er dan uitzien. Mwah. Best wel saai. Dus heb ik zelf een verpakking ontworpen en daar een quiltje van gemaakt, inclusief een 'Keltisch' symbool:

 


Het quiltje is machinaal geappliceerd en gequilt. Het 'Keltisch' symbool is eigenlijk niet echt Keltisch maar een logo wat ik ergens tegen kwam en wat ik een beetje heb verbouwd. Ik ben benieuwd of iemand kan raden van welke organisatie het logo is. Ik heb het quiltje gemaakt van commerciële stoffen, een deel van wat staaltjes die ik gekregen had. Niet echt mijn soort stof, maar ik vond het hier wel heel goed bij passen, alleen ik moest het dus doen met wat ik had. Daarom zitten er ook geen randen in verstek aan, daarvoor waren mijn repen stof niet lang genoeg.