Pagina's

dinsdag 7 februari 2012

Een gebruikte jas

Zoals in voorgaande berichten is te lezen, was het laatste thema voor onze groep: gebruikt.
Voor mij was dit een lastig thema, want ik heb niks met materialen als oude poetslappen of sinaasappelnetjes. Dus wat moet je dan?
De laatste maanden ben ik druk bezig geweest met thermofaxscreens en toen had ik opeens een brainwave. Ik had 2 screens met mooie veren en ook had ik pas een zak met prachtige veertjes gekregen van mijn schoonmoeder: de jas van de vogel. Ook had ik nog een oude jas van mezelf. Dat werd de basis voor de verwerking van dit thema. De quilt heet dan ook: Een gebruikte jas.

De quilt is gemaakt met zelfgeverfde lappen die bedrukt zijn met behulp van diverse thermofaxscreens. Ook is er geprint op restanten van mijn oude jas. Ook het label van de jas is verwerkt in de quilt. Ik vond de merknaam zo mooi: Et Dieu créa la Femme.


En nog een detail waarop goed te zien is hoe de veertjes van de parelhoen in de quilt verwerkt zijn.


Gebruikt - Waar zijn de rechtersokken

Wie kent niet het probleem, er is altijd wel een sok kwijt geraakt en dan ligt er een enkele sok nog in de sokkenbak. Dit zijn ongeveer 30 linkersokken! van mijn kleinzoons, waar de rechtersokken zijn??
De sokken als een collage in en op elkaar en afgewerkt met zwarte tule om een en ander een beetje in model te houden.

Silk


Thema "Gebruikt". Zijde is voordat wij het kunnen gebruiken eerst door een rupsje gebruikt die er een coconnentje van gespind heeft.
Op een zelfgeverfde lap zijdevliezen aangebracht. Door het freemotion werk worden de vliezen opgenomen in het geheel. De bladeren zijn geverft dmv. gelatineprint en de rups is eerst opgenaaid en daarna ingekleurd.