Pagina's

dinsdag 16 december 2014

Terugkerende Dromen

 
 
Als kind had ik al dromen dat ik door een lange gang liep, daar dan 1 van de deuren open deed en dat daar dan dozen en koffers vol met lapjes, kantjes, kralen etc stonden. Daar mocht ik dan alles wat ik mooi vond van meenemen. Een mooiere droom kun je toch niet hebben voor een textielliefhebbers als ik ben.
Deze droom heb ik om de zoveel tijd, de gang er naar toe is vaak anders ( een gang in een huis, aan boord van een schip of in een straat). Maar de ruimte achter de deur is verlicht door ergens achterin een raam. 

 
 
Voor deze quilt heb ik allemaal gekregen lapjes, kraaltjes, bandjes en kant gebruikt. Voor de achtergrond en "het raam"heb ik organza in lagen op elkaar gebruikt voor een vage dromerige omgeving.

Sijtje's droomSijtje’s droom

In mijn herinnering kwam de droom van mijn moeder, van ruim 40 jaar geleden. Tijdens onze vakantie op Vlieland droomde zij, dat ze heerlijk in een strandstoel dobberde op de zee en met haar handen in het water wat mee peddelde. Na een poosje kwam ze aan bij het strandje op URK. Ze stapte uit, klapte de stoel op en wandelde het dorp in voor een familiebezoekje.Voor de zee heb ik een (oude) blauwgroene lap in parten gedeeld, met daarin dansende strandstoelen, rondom het eiland Urk. Daar overheen de strandstoel door middel van organza en tule.