Pagina's

maandag 30 maart 2009

De schat van Tiel

Toen ik het nieuwe thema (een schat van een stad) voor de groep de uitdaging las, wist ik (voor de verandering een keer) gelijk wat ik ging maken.
Vorig jaar oktober is er in mijn woonplaats Tiel tijdens graafwerkzaamheden voor het plaatsen van ondergrondse afvalcontainers een belangwekkende archeologische vondst gedaan, onder andere een stuk muur van een oude kerk, een groot aantal menselijke botten én een sarcofaag met een compleet skelet erin (hier kun je er meer over lezen). Omdat het helemaal uitgraven en onderzoeken te duur zou zijn, is toen door de gemeente besloten te kuil gauw weer dicht te gooien en de archeologische vonst in situ te bewaren. Om toch ongeveer te weten wat er nu precies onder de grond ligt, is de vindplaats in februari onderzocht door middel van grondradar. Voor foto's van de opgraving, klik hier. Nou, als dat geen "schat van een stad" is dan weet ik het niet meer, dus daar ben ik nu een quilt over aan het maken.

Ben eerst maar eens begonnen met het maken van een ondergrond:

De lucht is een lapje dat ik ooit een keer gekocht had, de rest van de stoffen is handgeverfd. Natuurlijk moest er ook nog een "compleet skelet" op deze quilt komen, in eerste instantie heb ik geprobeerd dit te maken door te zonneprinten met zo'n klein plastic skeletje (dank je wel Ineke, voor het opsturen) dat je met Halloween overal ziet, maar hoewel er onlangs wel veel zon geweest is, krijg je in deze tijd van het jaar geen duidelijke print omdat de zon te laag staat. Inmiddels had Yvonne aangeboden om een skelet voor me te maken op de borduurmachine en daar heb ik dankbaar gebruik van gemaakt. Inmiddels is de quilt bijna af, ik moet nog een klein stukje bies tegenzomen, dat ga ik vanavond voor de tv doen, dus morgen kan ik hem laten zien.

This post is crossposted on Margeeths quiltblog.