Pagina's

zondag 2 februari 2014

Vallende blaadjes

Het eerste thema voor 2014 was: Beweging. Die zag ik in vallende blaadjes. Ik had nog wat boomschors liggen, die ik erin wilde gebruiken. De ondergrond verfde ik in een goede kleur en maakt heel veel blaadjes. Deels geborduurd op soluvlies, de rest van stof. De blaadjes heb ik aan nylon draad geregen om een goede beweging te krijgen.


Ik heb een tak gebruikt om op te hangen om in stijl te blijven.


Detail van de bovenkant.

Dansers.

Het eerste thema voor mij voor De Uitdaging  is Beweging. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, met vrienden ging ik nog weleens naar uitvoeringen van het Nederlands Danstheater in de schouwburg van Utrecht, nu ik oostelijker woon is dat Introdans.
Traditioneel ballet vind ik voor de verandering weleens aardig om te zien, maar liever zie ik het moderne ballet, waar de danser niet meer de balansfunktie voor de danseres heeft.
Ik begon met het verven, met restjes printpasta wat ik nog in de koelkast had staan,  van een strook witte stof, dit is in banen overdwars geverfd. Na het verven zijn de naast elkaar geverfde banen met de vingers gemengd, zodat de overgangen in de kleuren geleidelijker werden. Na het spoelen en strijken van de stof heb ik banen gesneden in de lengte van de stof. De banen zijn verschoven weer aan elkaar genaaid, om zo beweging in de ondergrond te krijgen. De afbeeldingen van de dansers zijn gevonden en vergroot, daarna overgetekend op freezerpaper, uitgesneden en op de stof gestreken. De ene danser is bewerkt met deColourant, de ander is met Steward Gill verf op de stof geverfd.
Dat was de tweede beweging, die ik aan bracht, de derde is het quiltwerk. De afmetingen zijn 30 x 70 cm. De randafwerking is gedaan met een cordonsteek.

De titel van dit quiltje is Dansers.