Pagina's

vrijdag 24 april 2009

Utrecht


Na Tiel, London, Tilburg en New Castle is nu Utrecht aan de beurt. Ik heb niet voor Utrecht gekozen omdat dat nu de mooiste stad is die ik ooit gezien heb maar omdat mijn hart er ligt. Ik ben er geboren en getogen en na mijn huwelijk ben ik altijd in de buurt gebleven. Er zijn natuurlijk tal van ideeen om Utrecht uit te beelden maar ik heb voor De Dom gekozen.

De Dom heb ik 3 maal afgedrukt. Links op katoen wat bewerkt is met Bubbeljet. In het midden is een afdruk gemaakt van de Dom op een sheet, daarna is de katoen ingesmeert met "Golden GelMedium" en vervolgens de sheet in het medium gedrukt. Deze afdruk is niet helemaal compleet, er blijft altijd wel een stukje van de afbeelding achter op de sheet. De rechtse Dom is afgedrukt op witte zijde-organza, eerst freezerpapier achter de organza plaatsen en dan door de printer halen.
Als je naar Carol-Cox gaat (de enige quiltwinkel die Utrecht rijk is) moet je een heel stuk langs de Oudengracht lopen. Dit is het wat minder bekende stuk richting Tolsteeg waar wat minder winkels zijn. Als je je dan omdraait richting de Dom zie bovenstaande foto. Vlak naast het water staan hele grote bomen en 's winters zitten er natuurlijk geen bladeren aan.
Een van die bomen heeft als inspiratie gediend voor mijn quilt (zie bovenstaande foto).