Pagina's

zaterdag 31 oktober 2009

Mijn Logo, de tulp

Toen ik het thema mocht kiezen wist ik al wat ik zou gaan doen, TULPEN in welke wijze dan ook. En ik vind het wel leuk om iets met teksten te doen, dus via Wordle met allerlei woorden gespeeld waar tulp in voorkwam.

Natuurlijk had ik meer lapjes met tekst nodig en ging aan het prutsen. Het gevolg? versneden en niet meer bruikbaar. Balen natuurlijk en om nu weer een hele avond te gaan zitten spelen met de computer daar ontbrak me de tijd voor.

Dus in mijn kast gedoken en de gordijnstof die daar al een paar jaar in ligt gebruikt als achtergrond en deze alleen maar geaccentueerd door gestikte lijnen, ook de twee "gouden" tulpen en die later ingeverfd met goudverf.


Al met al is het een pastelgebeuren geworden.

En ja die gouden zon staat voor het bleke najaarszonnetje wat mijn werkkamer inschijnt.
mia

logo legaltreeErg leuk om te zien hoe divers de quilts met logo zijn geworden.Ik vond thrillertime erg orgineel!Bij mijn quilt ben ik uitgegaan van een logo van een advocatenkantoor Legaltree.Het is gemaakt door mijn dochter,zij is grafisch ontwerpster.Het leuke van dit logo vind ik dat er zo veel beweging in zit.Ik heb dit met het doorquilten nog proberen te benadrukken.De ondergrond is créme-kleurige taftzijden,de kleine stukjes zijn van handgeverfde zijden verstevigd met plakvlieseline.De tekst met Legaltree heb ik naast de stam en aan de linker en rechter kant het woord logo doorgequilt met ecrugaren.Het viel mij een beetje tegen dat de figuurtjes na het uitvergroten nog zo klein waren.Achteraf had ik dit sneller met textielverf kunnen stempelen,nu was het een kwestie van stug doornaaien.Ik ben erg benieuwd hoe de overige logo's er uitzullen Zien!Groeten Lidy