Pagina's

donderdag 27 juni 2019

De-Uitdaging op het Textiel Festival Weerribben 2019


Van 14 t/m 16 juni was De-Uitdaging te gast op het Textiel Festival Weerribben.
In de PKN Kerk in de Hoofdstraat van Oldemarkt mochten wij onze 9 thema's laten zien aan de Textielliefhebbers.
Hier vanaf het balcon van de kerk een impressie van onze expositie. Net op dat moment kwam Karin van het Bestuur TFW langs.


Het TFW had een boekje met alle exposities met verhaal en foto's. Hannie had voor ons een collage gemaakt van quilts van verschillende thema's.


De kerk leent zich goed voor meters van quilts per thema gerangschikt. Aan de linkerkant  de oudere thema's .


Onder het balcon Lentegroen met 10 % andere kleur en rechts de nieuwste thema's.


Het was erg leuk om 3 dagen over de quilts te vertellen. Er was veel belangstelling voor onze werkwijze van thema met vaste afspraak over maat en dan ieder voor zich werken en showen op een blog en exposities.


Er werd ook tijdens de zondagse kerkdienst over de thema's en de uitvoering in quilts gesproken door de gastdominee.


En Aart vertelde veel over ons werk maar af en toe zat hij ook nog even.
Bijna alle leden waren op de expositie aanwezig, sommige een dag andere alle dagen. Het was ook voor ons een gezellig samen zijn met al ons werk om ons heen.

Hieronder de thema's zoals ze hingen op het TFW.  Per thema zijn de verhalen van de leden over de quilts te lezen bij de labels in de rechterrij op het blog


Lentegroen met 10% andere kleur.

Door de maat en kleur overeenkomst kreeg dit thema een speciale plaats om echt mooi uit te komen. De toch echt verschillende tinten groen waren samen een geheel.Moderne ArchitectuurGraffittiWinterGelukGroeten Uit....KnoopSchaduwParodieDe Groeps - Quilt van de huidige 10 leden van De-Uitdaging