Pagina's

dinsdag 8 september 2020

Wegwerp ! Mondkapje


Thema Corona, 50 x 50 cm was de opdracht. Door de slingerende mondkapjes op straat en grasveldjes kwam ik op dit idee: er is een "Blikvanger"nodig. 

Verschillende in kleur overlopende lagen van licht oranje naar rode tule en organza een stapel gemaakt. symbool voor de mate van ernstige situatie in de Corona crises.  Hierop de vele woorden die we nu in Corona tijd te horen en te lezen krijgen machinaal geborduurd.  Letters  steeds kleiner wordend in de regel,  de woorden rondom steeds herhaald tot de cirkel rond vol is. Het blauwe lapje is het proeflapje.


Coronavirusdisease19, positief getest, coronateststraat, mondkapje, 1,5 meter afstand, samen tegen corona, rouw eenzaamheid, corona, nieuwe normaal, samen sterk.

De vorm is van geel oranje rood,  naar mate de situatie erger wordt, is grillig zoals het coronavirus probleem. Ook lijkt het of een ruit in diggelen is gegooid zoals de toekomst van veel mensen. In het midden het gequilte gras waarop een  (50 % van ware grootte) katoenen mondkapje is gegooid.(genaaid)Buitenrand van de "Mondkapjesvanger" is van licht oranje tule en heeft vorm van een rand van een coronavirus. Er zit wat tule onder de oranje rode vorm om de impact van de coronacrises op de mensheid als een kraterinslag weer te geven.

Als ondergrond een blauwe katoenen lap die ik steeds herhalend in regels heb geborduurd met de tekst 

"Alleen samen krijgen we corona onder controle"

Deze tekst staat vlakvullend op de achterwand bij de persconferenties van premier en minister. Daarom hier dan ook. Hopelijk helpt de kracht van het herhalen.

 


 Iedereen in ieder geval alle goede gezondheid toegewenst.