Pagina's

donderdag 9 juli 2009

HanenkamELEMENT VAN EEN DIER:Daarbij moest ik natuurlijk gelijk aan onze haan denken. Hij is na 9 jaar in oktober 08 overleden. Eigenlijk van ouderdom omgevallen nadat we 3 dagen daarvoor nieuwe kippetjes voor hem hadden gekocht. Zijn kam bleef tot het einde een mooie rode maar horizontale kam. Ik heb voor het ontwerp van deze uitdaging de, meer bekende, verticale hanenkam gebruikt.
De quilt is in opgebouwd met een top van maar 3 stoffen.
Een enigszins transparante groen/zwart, een zwart/wit gestreepte stof die geplooid op een chineesrode zijde ligt. De veren van een haan/kip komen bij de kop ook uit de sterk doorbloede huid.
Het oog van de haan was een prachtige uitdaging waar ik foto’s als voorbeeld voor heb gebruikt. Het is opgebouwd uit zwart garen en daarop verschillende grijze en zilververf. Het ooglid is 3D. Ik vond een element van een dier uitvergroten echt heel boeiend.
De dag nadat de quilt af was heeft een vos ons kippenhok s’ morgens vroeg leeggegeten. Toen hadden we geen kip/haan meer over. Terwijl we toch zo’n 10 minuten lopen van de Hilversumse bossen en hei af wonen. De quilt is al vanaf eind mei klaar, maar nu de vakantie nadert dan maar aan iedereen laten zien. Het kippen hok was 2 weken later ook weer gevuld met 4 nieuwe krielkipjes want het was wel erg stil zo’n leeg hok en ren aan de ingang van onze achtertuin.