Pagina's

dinsdag 8 maart 2011

KILT IN RITME

Voor het thema muziek heb ik alsnog een quilt gemaakt. Dit is een verkleining van een ontwerp voor een quilt die ik vorig jaar voor OEQC in Veldhoven wilde maken. Omdat onze oudste zoon heel erg ziek werd en plotseling geopereerd moest worden ligt die quilt er nog steeds. Maar met Peter gaat het weer goed en die quilt komt ook nog wel eens af.


Voor de- uitdaging thema nu: KILT IN RITME


Als ik aan muziek denk is het ritme daar een belangrijk onderdeel van. Maar hoe visualiseer je muziek en het ritme.

Als Schotland fan hou ik ook van Bagpipe muziek in traditionele en moderne vorm.
Als ik aan die muziek denk, zie ik de doedelzakspeler met zijn tartanrok die meedeint op het ritme van de muziek. Door de wollen stof die gebruikt wordt voor de kilt vallen de plooien in een vast ritme/afstand en bewegen met elke beweging van de drager mee.


Ik heb in de plooien van de " kilt " strips van geweven plastic genaaid die nu de plooien een 3D vorm geven en door tussen de plooien te quilten blijven ze staan in de vorm die ik wil.
Bij elke "kilt "gaan de plooien een eigen richting op. Ook de sjaals over de schouder hebben hun plooiritme.
Natuurlijk mag je ook onder de kilt kijken van deze bagpipers. Maar veel meer dan de bovenrand van de sokken is er niet te zien.
Wel kun je op b.v. http://www.redhotchillipipers.co.uk/ moderne doedelzakkers zien met hun show en hun muziek horen. b.v. Queenmuziek op de bagpipe.
Maar ook de Peatbog Faeries van de Isle of Skye maken bagpipemuziek die ik vaak luister. http://www.peatbogfaeries.com/