Pagina's

maandag 1 december 2014

Dromen van huisjes

Mijn droomhuisjes zijn geïnspireerd door Sharon Blackman van pintersest.

Heel eenvoudig maar o zo leuk om te doen deze droomhuisjes maken.
Gewoon lapjes neerleggen vastnaaien, versieren en dan ? Ta da.....
Genieten en dromen de hele lange winter door.

En ik heb meteen een schattig  kerst quiltje voor in de kamer.

Nachtmerries!

 
Na een eerste poging ( Ik had het quiltje al helemaal klaar) was ik helemaal niet tevreden, Dus na enige weerzin toch nog Vrijdag aan iets anders begonnen. Ik gebruikt totaal andere kleuren en een ander ontwerp. Van een monoprintlap, een sneeuwgeverfde  lap, en nog een turquoise stofje een hele andere opzet  gemaakt .  Screens,die ik al enkele jaren geleden liet maken van een tekening  kwamen nu ook goed van pas.
 
 
 
Bij dit detail is beter te zien dat ik op organza met gelmedium teksten zette over  dromen . gevonden op de site van de universiteit Utrecht. En dan speciaal over nachtmerries, waar ik door wordt geplaagd!
Dromen worden gestuurd vanuit de hersenen,  en zijn een film van je gedachten las op de site dus ook enkele screenprints van een soort hersenstructuur. met dit alles een opzet gemaakt , en veel machinaal gequilt.
 

Dromen.


Voor het thema "Dromen"zocht ik op internet voor inspiratie. Bij Valentinadesigns vond ik een, op de computer gemaakte,  tekening met Follow your Dreams.
Dit inspireerde me en ik heb de afbeelding nagemaakt in stof. Aangepast aan de mogelijkheden, die stof heeft. Ik heb de hele afbeelding bedekt met organza omdat er wel heel kleine stukjes stof bij waren.
Al met al heb ik deze quilt 2x gemaakt. De eerste keer bleek hij maar 40 x 40 cm te zijn en omdat hier echt geen rand bij past ben ik "gewoon" opnieuw begonnen.

Art Deco

Dromend verlangen
 
 
Toen ik elf jaar was heb ik bij het rolschaatsen (hudora's) mijn linkerbeen op een vervelende manier gebroken. Resultaat 6 weken op bed met mijn been van teen naar lies in een heel dik pak gips. Mijn klasgenootjes vonden het zielig dat ik daar vierhoog in een klein kaal kamertje lag en bedachten iets om mij op te vrolijken. Nou dat deed het, ze beplakten met zijn tienen mijn hele kamer vol met foto's (Sisi) en plaatjes uit tijdschriften. Ook het plafond werd onder handen genomen. En daar tussen zat deze Art Deco. geweldig vond ik die en telkens in mijn leven kwam deze terug op de een of andere manier. Dus toen Dromen het thema werd, was het niet zo moeilijk.
 
 
Ook mijn tulpenliefde kwam om de hoek kijken, natuurlijk Art Deco.