Pagina's

maandag 13 maart 2023

My Home is My Castle 2

 

My Home is My Castle 2 , 50 x 50 cm

Bij het thema "Thuiskomen " gekozen door Margeeth moest ik denken aan het thema dat zij ooit voor De-Uitdaging  augustus 2010 bedacht had "Verhuizen". In de tussentijd ben ik verhuisd en veel levenservaringen verder. Dus het thuiskomen is op een andere plaats . Maar verder heb ik voor deze quilt die plaatsen uitgezocht en uitgebeeld waar ik het gevoel van "Thuiskomen" heb ervaren.


Van 1982 tot en met 1985 heb ik reizen gemaakt op Nederlandse vrachtschepen met mijn man en voelde me erg thuis op die thuisplekken voor een half jaar of langer. Daar kan ik niet meer naar toe want de Nedlloyd en deze schepen bestaan niet meer vandaar dat het schip achter organza is. Waar ik wel naar toe kan is Scotland. Daar had ik toen we de grens van Engeland naar Scotland overging echt het gevoel van thuiskomen ook al kan ik in mijn stamboom niets vinden wat ook maar linkt met Scotland.  Maar het kamperen en wandelen in de bergen is als een goed thuis. Ook kamperen we in vakanties graag een aantal dagen aan zee. Het geluid van de golven het uitzicht en de speciale herinnering geeft een thuiskomen - gevoel. Maar ook het huis waar onze spullen zijn, waar we wonen en onze herinneringen hebben is ons thuis. Omringt door bos en heide is het Thuiskomen.

Hieronder mijn quilt "My Home is my Castle" op dit blog geplaatst op 31 - 08 - 2010 voor het thema Verhuizen. Nog steeds het zelfde model tent alleen nu 3e exemplaar.