Pagina's

donderdag 2 juli 2015

De maat gehouden voor het Wevershuisje

Bij dit werkje heb ik allerlei verschillende stofsoorten en bandjes en kantjes en borduursels gebruikt en verweven met elkaar tot een geheel.
De enige maat die ik gehouden heb is 50 cm x 50 cm.

Maat houden in het Leids Wevershuis.

Dit thema leverde in eerste instantie wat problemen bij mij op, uiteindelijk kwam het idee tot stand. Als basis heb ik een weefpatroon op de ondergrond uitgezet met repen commerciële stof.
Met de basis was ik deels tevreden, alleen de kleuren waren te fel, daarom is er in twee lagen verdunde gesso op aangebracht.
Toen dat droog was en ik tevreden is de ondergrond afgewerkt met een bijkleurend garen. Daarna het logo van het Leids Wevershuis sterk opgeblazen, zodat het bijna de lengte van 50 cm had en met zwart garen op de ondergrond genaaid kon worden.
De verstilde achtergrond komt nu mooi uit bij de oude huisjes, die het Wevershuis vormen.
Met rood garen de Leidse sleutels uit het stadswapen op oplosbaar vlies genaaid, vlies opgelost en met een paar steekjes op de ondergrond vastgezet.
Onze tentoonstelling in het Leids Wevershuis is van 8 Augustus t/m 13 September, het adres is Middelste gracht 143, in de weekenden verzorgen we demonstraties!!