Pagina's

zaterdag 30 oktober 2010

Raaf

Voor het thema Mystic heb ik gekozen voor de Raaf. In heel veel verhalen en legendes komt de Raaf voor als boodschapper.
Al bij de Germanen had de God Wodan twee boodschappers Huginn en Muninn, de Grieken zagen de Raaf als symbool voor een lang leven en was hij de boodschapper van Apollo de zonnegod. Ook de Chinezen zagen de raaf als verbeelding van de tijden van de zon. De Egptenaren dachten dat de Raaf stond voor het symbool van het kwaad maar de Indianen zagen een boef.
Bij de Kelten, was de Raaf een goddelijke kracht die overwinning in de strijd en vruchtbaarheid zou geven.
De Raaf is een bijzonder dier in de mythologie, voor de Joden en Christenen was de Raaf een dier wat voor kwaad stond, een symbool van de duivel in tegenstelling tot de Witte Duif die pure goedheid en vrede belichaamt.

Er is heel veel over de Raaf te vertellen, mijn Raaf vliegt s'nachts bij een heldere zilveren maan.

Kraai

De mystieke sfeer is weer te geven in donkere luchten met wolken en maanlicht. Om dit toe te passen in een quilt heb ik lappen geverfd en deze lap gaf goed de sfeer aan. Daarna op zoek naar foto’s van kraaien en de weergave ervan aangepast aan mijn ontwerp. De kraai geaccentueerd met donker blauwe verf en zwarte accenten en kraalogen. De maan met metalic garen weergegeven.