Pagina's

vrijdag 28 januari 2011

Step

Steppen.
Al vanaf ik ongeveer 3 jaar was ging ik graag steppen. Ik meldde mijn moeder: “ik ga nog even jezen!....” Dan nam ik de step en klom een talud op van de brug over de vaart en sjeesde dan naar beneden.
Toen ik wat ouder was, kon ik uren rondjes steppen rond het huizenblok waar we woonden. En nog steeds- na de aanschaf van een moderne step, is steppen nog steeds een heerlijke bezigheid!


Een handgeverfde lap machinaal gequilt en door middel van rubbing het voetenplankje van mijn step overgenomen met paintstick. De contouren van de step gemaakt van bais-band en skyleer.

Zeeland


Mijn jeugdherinneringen uit Zeeland koester ik. Mijn vader was een aktief lid van de Utrechtse duikvereniging Nautilus. Ieder jaar met Pinksteren ging de hele vereniging naar Zeeland en wel naar het plaatsje Ouwerkerk op Schouwen/Duiveland. Op camping De Vier Bannen streken we dan neer, deze camping bevind zich vlak achter de Oosterschelde en vanuit deze plek vonden dan allerlei duikaktiviteiten plaats. Het waren hele gezinnen die hier naartoe gingen en een van die vrienden van mijn vader had een dochter die 3 maanden jonger was dan ik, Ans werd mijn vriendin en dat is ze nog. Zodra de tenten opgebouwd waren gingen we er vandoor, we kenden iedere grasspriet, konden beide zwemmen en verkeer was verweg dus het was wat mijn ouders betreft veilig. Vaak gingen we dan naar de Oosterschede, vooral als het eb was want dan kwam de blubber te voorschijn vol met schelpen. Wat heb ik daar vaak onder de modder gezeten tijdens het schelpen zoeken, of gewoon kijken tot hoever je door de modder kwam todat je erin wegzakte. Voor ons als kinderen was het een paradijs. Als ik in die regio ben ga ik zeker terug, lekker eten in het plaatselijke restaurantje en heerlijk wandelen langs de Oosterschelde of even langs Zierikzee, waar we vroeger zovaak naar toe gingen.

De Zeelandbrug, op free/motion wijze genaaid.

De letters van de Oosterschelde zijn van donkerblauwe organza en hangen los voor het quiltje, ze zitten met een klein stiksel alleen aan de bovenrand van het quiltje vast.
De ondergrond is een zelfgeverfde lap en de zwarte letters zijn erop gestempeld.