Pagina's

maandag 17 april 2023

13e Bijeenkomst De-Uitdaging 15-4-2023


thema "Neurografie"
omtrek 2 meter

Voor de jaarlijkse bijeenkomst van de De-Uitdaging waren we dit keer bij Margeeth in Gorichem.

Er was al weer een jaar om met 4 maal een thema voor een Artquilt en veel om weer gezellig met elkaar te bepraten.    

Het oudste thema dat we nog niet van elkaar in het echt hadden gezien was.nr: 56 "Neurografie".  Het is zo fijn om het textielwerk in het echt te zien. Het valt op dat de kleuren en ook dat delen die  3D zijn  op foto's niet altijd het zelfde overkomen als in werkelijkheid.  De verhalen over de quilts kun je lezen bij de labels.  Met de klok mee links boven Teuny, Margeeth, Marjo en Ine.

 

thema " Bladeren"

Nr 57. Thema Bladeren: Herfst 2022 gaf ons inspiratie tot het maken van deze 3 quilts en een boek van 4 bladerenquilts naar aanleiding van Haiku's.  Met de klok mee links boven Margeeth, Teuny, Marjo en Ine


thema " Feest "

Het thema voor 1 december was Feest. nr.58. Teuny koos voor slingers Ine had Kerst in gedachten en Marjo koos het voor haar mooiste feest.



thema "Thuiskomen"

Het meest recente thema is "Thuiskomen". nr 59. Dat leverde weer heel verschillende maar heel herkenbare uitbeeldingen van het begrip thuiskomen. Van boven met de klok mee Margeeth, Ine en Marjo


Voor het volgende quilts gaan we aan de gang met het thema "Trap". De resultaten zullen tegen 1 juni 2023 op het blog komen.  Dan is Teuny aan de beurt om ons te vertellen wat zij heeft bedacht voor het volgende thema.

En zo is dan  al weer 15 jaar dat De-Uitdaging bestaat. Als je interesse hebt om mee te doen, laat maar weten. Het kan via het contactformulier rechts  boven aan het blog.