Pagina's

donderdag 7 oktober 2021

Second Hand Rose.Aan dit lied, ooit gezongen door Barbra Streisand, moest ik meteen denken toen het thema "Tweede hands" bekend werd.

Second Hand Rose: al haar kleding was al eens gedragen, de parels waren ooit van iemand anders en zelfs de man waar ze verliefd op werd, was al eens getrouwd.

De ondergrond moest dus rozenstof worden, maar rozenstof zit niet in mijn verzameling, ja eentje! Uit servetten heb ik rozen geknipt en met vliesefix opgeplakt, zodat ik toch een rozen-ondergrond kreeg.Daarna het symbool van de kringloop in het centrum geappliqueerd en in een spiraal allemaal woorden geschreven die te maken hebben met tweede hands: kringloopwinkel, vintage, hergebruik, tweede kans, brocante, loppis, antiek, repair café, kofferbakverkoop, kleding-doorgeeftas, thriftshop, secondhandladen, fuperi, occasion, gebraucht, kledingbeurs. Helaas was er geen plaats meer voor het woord "erfstuk", iets wat niet direct in verband gebracht wordt met tweede hands.

Maar dit is dus mijn Second Hand Rose.5 opmerkingen:

Hannie de Beer zei

Goed bedacht, en een prima idee om de rozen uit een servet te knippen!

Marjo Stoeckart-van den Bor zei

Dat muzieknummer eens googlelen. Het is een mooi geheel geworden van rozen en woorden. En ja grappig dat men onderscheidt maakt tussen erfstuk en 2e hands. Want dat is het natuurlijk wel maar dan met verhaal en sentiment. En deze quilt wordt ook een erfstuk.

Teuny Bakker zei

Mooi Bea. Lekker kleurig. Wat kan je eigenlijk veel kanten op met tweede hands. Ben nog niet klaar.

Margarethe Janssen zei

Geweldige ingeving Bea het liedje Second Hand Rose. Mooi weergegeven en gemaakt met verschillende materialen, zoals servetten. Margarethe

Margeeth zei

Mooie quilt.